ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Ένα ημερολόγιο με εικονογραφήσεις σχολικών βιβλίων

Εκδήλωση για την παρουσίαση του ημερολογίου του για το 2024 οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καπεσόβου «Αλέξης Νούτσος» την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Πρόκειται για μια συλλεκτική και εξέχουσας σημασίας έκδοση, ενός εκ των τόμων του συγγράμματος «Εικονολογία παιδική» (έτος έκδοσης 1811), εκ της βιβλιοθήκης της Πασχαλείου Σχολής, ο οποίος είχε ψηφιοποιηθεί και παρουσιάζεται στην αρχική έγχρωμη μορφή του. Την εικαστική επιμέλεια είχε η αρχιτέκτονας/μουσειολόγος Μελίνα Παπαδοπούλου. Το ημερολόγιο αυτό αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας του Συλλόγου για τη διάσωση και διάδοση των έγχαρτων μνημείων της Πασχαλείου Σχολής, που αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η παρουσίαση θα έχει και εκπαιδευτικό προσανατολισμό, καθώς κύριοι εισηγητές της εκδήλωσης είναι ο καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Βασίλης Δαλκαβούκης και ο αναπληρωτής καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρήστος Παπακώστας.