ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Ο «Απόμαχος Μετσοβίτης» πήρε τη θέση του στο Μέτσοβο

Τη θέση του στο κέντρο του Μετσόβου πήρε από το πρωί της Κυριακής ο «Απόμαχος Μετσοβίτης», το έργο γλυπτικής του Κυριάκου Ρόκου, που φιλοτεχνήθηκε με χορηγία της Βουλής των Ελλήνων.

Το έργο αποτυπώνει τον μέσο απόμαχο Μετσοβιτη, που διαχρονικά, στο συγκεκριμένο σημείο, συζητούσε για τα καθημερινά προβλήματα του, την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Τα αποκαλυπτήρια έγιναν παρουσία του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, της νεοεκλεγείσας δημάρχου Μαρίας – Χριστίνας Αβέρωφ και του ίδιου του γλύπτη, ο οποίος δημιούργησε ένα έργο εντυπωσιακά αληθοφανές, όπως αποτυπώθηκε και στις φωτογραφίες που ακολούθησαν με ηλικιωμένους Μετσοβίτες να κάθονται δίπλα του.
Τις ευχαριστίες τους προς τον Κυριάκο Ρόκο εξέφρασαν όλοι όσοι πήραν τον λόγο, με τον Κ. Τασούλα να εξαίρει την προσφορά του στην τέχνη και τον τόπο καταγωγής του, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο γλυπτό «έργο μνήμης και προοπτικής». Ευχαριστίες υπήρξαν και προς τον Κ. Τασούλα για τη δωρεά και τη συνεχή στήριξη του Δήμου Μετσόβου.