ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μάχη για δύο ο Δήμος Δωδώνης

Οι παρατάξεις «Ενότητα Προοπτικής» του σημερινού δημάρχου Χρήστου Ντακαλέτση και «Δωδώνη Δύναμη Δημιουργίας» του πρώην αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Καραμπίνα θα κονταροχτυπηθούν για τη διεκδίκηση του Δήμου Δωδώνης, μετά την απόσυρση του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Δήμου Δωδωνης» Νίκου Λώλου στο παρά πέντε της κατάθεσης ψηφοδελτίων.

Μάλιστα, το πιθανότερο –αν όχι βέβαιο- είναι η μάχη να κριθεί την πρώτη Κυριακή, καθώς στην κατάθεση ψηφοδελτίου φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να φτάσει ούτε ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπούκας, ενώ η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με νέο επικεφαλής τον Αντώνη Πετράκη δεν εμφανίζεται τόσο ισχυρή, ώστε τουλάχιστον μία από τις άλλες παρατάξεις να μην υπερβεί το 43%.
Αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης της 8ης Οκτωβρίου εμφανίζεται ο Χρήστος Ντακαλέτσης, που κατέθεσε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών.
Το ψηφοδέλτιο της παράταξης της δημοτικής αρχής του Δήμου Δωδώνης στελεχώνουν 175 υποψήφιοι, γυναίκες και άνδρες. Κύρια χαρακτηριστικά, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, είναι η σε ποσοστό άνω του 60% ανανέωση, και ηλικιακή αλλά κυρίως προσώπων, αφού πολλοί είναι αυτοί αποφάσισαν να εμπλακούν για πρώτη φορά ενεργά στα κοινά ,και η μεγάλη συμμετοχή γυναικών ως υποψηφίων, σε αριθμό που ξεπερνά κατά πολύ το υποχρεωτικό όριο της ποσόστωσης των φύλων.
Ένα ενδιαφέρον σημείο στο δελτίο τύπου είναι η αναφορά στο ότι οι υποψήφιοι «συμπαρατάχθηκαν στον καλόν αγώνα για να συνεχίσει ο Δήμος Δωδώνης την πορεία προόδου και ανάπτυξης, που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς πιέσεις, εκβιασμούς ή παζάρια – στοιχεία που χαρακτήρισαν τη διαδικασία κατάρτισης άλλων συνδυασμών στο Δήμο Δωδώνης, όπως και καταγγέλθηκε δημόσια». Με την αναφορά αυτή φωτογραφίζεται ο Γιάννης Καραμπίνας ως ο υπαίτιος της μη καθόδου του Νίκου Λώλου, που έκανε και τις σχετικές καταγγελίες.
Σε δήλωσή του, ο υποψήφιος δήμαρχος Χρ. Ντακαλέτσης τονίζει: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκλογική μάχη. Με βλέμμα καθαρό και ηθικό ακμαίο, συνεχίζουμε όπως πάντα: ανεξάρτητοι, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς αγκυλώσεις. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, τους συνδημότες που πλαισίωσαν την εκλογική μας προσπάθεια, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχιστεί το μεγάλο έργο της παρούσας δημοτικής αρχής στον τομέα των υποδομών (ύδρευσης και οδοποιίας), στον τομέα του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης μέσω του χωροταξικού σχεδιασμού. Καλούμε τους συνδημότες μας να αποτιμήσουν ψύχραιμα το έργο μας και να μας εμπιστευτούν ξανά. Συνέχεια με προοπτική, είναι το σύνθημά μας σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Συνέχεια πάνω στις στέρεες βάσεις που στήσαμε τα προηγούμενα χρόνια».
Από 178 υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους αποτελείται το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Δωδώνη Δύναμη Δημιουργίας», που, με επικεφαλής τον Γιάννη Καραμπίνα, θα διεκδικήσει τη διοίκηση του Δήμου Δωδώνης στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης, πρόκειται για ανθρώπους που προέρχονται από όλες τις ηλικιακές ομάδες και τους επαγγελματικούς χώρους, και έχουν θέσει ως κοινό στόχο την πλήρη επανεκκίνηση του Δήμου Δωδώνης σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του.
Η παράταξη «Δωδώνη Δύναμη Δημιουργίας» θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην Αγία Κυριακή του Δήμου Δωδώνης. Επίσης, ανακοινώνεται ότι η παρουσίαση του συνδυασμού του κ. Καραμπίνα θα γίνει την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, σε εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο AAR.

Σχετικά άρθρα

Επιστρέφει στις συνεδριάσεις η «Δωδώνη Δύναμη Δημιουργίας»

Νέες καταγγελίες για αμμοληψίες χωρίς άδειες

Γεωργία Χαλάτση

Δήμος Δωδώνης – Εκ νέου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Β. Δήμος