ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τρία ψηφοδέλτια στον δήμο Βορείων Τζουμέρκων

Τρία θα είναι τα ψηφοδέλτια στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου στον δήμο Βορείων Τζουμέρκων, έναν δήμο που στην προηγούμενη αναμέτρηση είχε εκλέξει δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή, καθώς ο Γιάννης Σεντελές είχε συγκεντρώσει το 88,8 % των ψήφων με μόνο αντίπαλο την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η παράταξη «Σύγχρονος Δήμος» του Γιάννη Σεντελέ θα διεκδικήσει μία ακόμη θητεία, την τρίτη, με τον δήμαρχο και τους υποψηφίους να πραγματοποιούν ήδη την πρώτη τους συγκέντρωση την περασμένη Κυριακή, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν η κατάρτιση του ψηφοδελτίου και το πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία.
Το παρών και σε αυτή την αναμέτρηση θα δώσει η «Λαϊκή Συσπείρωση», παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ, που στις εκλογές του 2014 είχε συγκεντρώσει το 11,1% των ψήφων. Ωστόσο, θα υπάρχει νέος επικεφαλής, καθώς την Αναστασία Κίτσου θα διαδεχθεί ο αρχιτέκτονας μηχανικός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία, επικεφαλής της Επιτροπής Ειρήνης Ιωαννίνων και νυν δημοτικός σύμβουλος Βορείων Τζουμέρκων Λεωνίδας Λεοντάρης.
Ο τρίτος συνδυασμός θα είναι αυτός του απερχόμενου προέδρου του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου Δημήτρη Μήτση, με καταγωγή από τους Ραφταναίους. Ο κ. Μήτσης είχε κάνει εδώ και καιρό γνωστή την πρόθεσή του για συγκρότηση συνδυασμού και πλέον επισημοποίησε την κάθοδό του, δίνοντας στη δημοσιότητα τη διακήρυξη της παράταξής του με τίτλο «Αλλαγή για τα Τζουμέρκα».
«Αισθανόμαστε ευθύνη απέναντι στον τόπο μας, πιστεύουμε αταλάντευτα στις αναπτυξιακές δυνατότητές του και αισιοδοξούμε ότι, με μία ισχυρή ομάδα, καλό προγραμματισμό, μεθοδικότητα, σοβαρή δουλειά και σωστό συντονισμό, μπορούμε, πραγματικά, να τις αξιοποιήσουμε προς όφελος των δημοτών. Μπορούμε, να δώσουμε στα Τζουμέρκα τη χαμένη ζωντάνια τους», αναφέρεται στη διακήρυξη του συνδυασμού, που δηλώνει πως θα αναμετρηθεί «με την καθεστωτική νοοτροπία μίας γερασμένης δημοτικής αρχής», την οποία χαρακτηρίζει «παρεούλα της μιζέριας, που αντιλαμβάνεται τη διοίκηση του δήμου σαν μία θεατρική παράσταση για λίγους, και όλους εμάς, τη συντριπτική πλειοψηφία των Τζουμερκιωτών, να παρακολουθούμε άβουλοι και αμέτοχοι».

Σχετικά άρθρα

Αίτημα επανελέγχου του φακέλου για το υδροηλεκτρικό στον Καλαρρύτικο

Θλίψη στον Δήμο Β. Τζουμέρκων για τον θάνατο του Χρήστου Λαναρά

Αίτημα αλλαγών στο κριτήριο εντοπιότητας και πρόταση για «ποινές»