ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διεύρυνση προς κάθε κατεύθυνση με το βλέμμα στα αριστερά

Τον πολυσυλλεκτικό της χαρακτήρα επιθυμεί να ενισχύσει η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», με δεδομένο, άλλωστε, πως κανένα κόμμα –με εξαίρεση το ΚΚΕ- δε φαίνεται να δίνει επίσημη στήριξη σε κάποια από τις υποψήφιες παρατάξεις.

Έχοντας ήδη έναν ισχυρό πυρήνα μελών του ΠΑΣΟΚ στις τάξεις της και έχοντας ενσωματώσει και έναν σημαντικό αριθμό υποψηφίων από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ιδιαίτερα μετά τη σύμπραξη με την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα και τους ανεξαρτητοποιηθέντες από την παράταξη «Ιωάννινα_2023» Αριστείδη Παππά και Γιάννη Αϊβατίδη, το βάρος πέφτει στο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, που πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι δε θα συγκροτήσει παράταξη στον Δήμο Ιωαννιτών. Η απόφασή, μάλιστα, να μην υπάρχει κάποια μορφής επίσημη συνεργασία της παράταξης «Γιάννενα. Πολίτες Ανατροπή» του Λάζαρου Νάτση με την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», όπως από πολλούς είχε προεξοφληθεί, αφήνει έδαφος προς αξιοποίηση στην παράταξη της δημοτικής αρχής, που ήδη κινείται για να εντάξει στο δυναμικό της στελέχη προσκείμενα πολιτικά στον χώρο της αριστεράς. Οι επαφές ξεκίνησαν με στελέχη, που και στην εκλογική αναμέτρηση του 2019 ήταν υποψήφιοι με τα «Γιάννενα Νέα Εποχή», ενώ θα επιχειρηθεί περαιτέρω διεύρυνση από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς σχετικά ο δήμαρχος Ιωαννίνων και επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Δημήτρης Παπαγεωργίου, επέλεξε να μην προσδιορίσει επακριβώς την κατεύθυνση της διεύρυνσης, απευθύνοντας ένα γενικότερο κάλεσμα συστράτευσης.
«Στην πορεία για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, η παράταξή μας έχει στόχο τη διεύρυνσή της σε όλες τις κατευθύνσεις. Με σημαία μας μόνο τον Δήμο μας, απευθυνόμαστε σε όλους τους δημιουργικούς πολίτες, από όλους τους πολιτικούς χώρους. Είμαστε μία παράταξη, η οποία δεν έχει κομματικές δεσμεύσεις ή εξαρτήσεις. Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημιουργικούς πολίτες και τους καλούμε να συστρατευθούν στην προσπάθεια να πάμε τα Γιάννενα στη νέα εποχή. Ζητάμε τη συμπαράσταση, τη στήριξη και τη συμμετοχή τους στον αγώνα για τη νέα εποχή. Θέλουμε να συναποφασίσουμε το μέλλον αυτής της πόλης και θέλουμε το όραμα και την ελπίδα που έχουμε να πάμε τα Γιάννενα στη νέα εποχή, να τα υλοποιήσουμε μαζί με τους πολίτες», τόνισε, προαναγγέλλοντας ενέργειες για τη διεύρυνση της παράταξης σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους.
Στην αρχή της απάντησής του είχε κάνει μια γενικότερη τοποθέτηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τα Γιάννενα είναι μία πόλη που αλλάζει, αλλάζει καθοριστικά. Και δεν είναι μόνο τα έργα, τα οποία εκτελέστηκαν ή εκτελούνται, ούτε μόνο οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται, ούτε μόνο ο σχεδιασμός ο οποίος εξελίσσεται. Το όραμα της δημοτικής μας αρχής, έτσι όπως το καθόρισε ο αείμνηστος δήμαρχός μας Μωυσής Ελισάφ, ήταν να δημιουργήσουμε μία αυτοδιοικητική παράταξη ανεξάρτητη, ακομμάτιστη και ακηδεμόνευτη. Αυτό ήταν και το ευτύχημα για την πόλη, γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση έτσι πρέπει να είναι. Αυτό τον ρόλο επιτελεί η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» και αυτή είναι η ουσία της ύπαρξής της και μοναδικός μας στόχος είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και η απεύθυνση προς τους πολίτες».

Σχετικά άρθρα

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ

Ικανοποίηση για τη χρηματοδότηση μεταστέγασης των Πειραματικών Σχολείων

O Άρης Μπαρτζώκας νέος Γραμματέας της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή»