ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τέσσερις συλλήψεις μετά από νέο επεισόδιο οπαδικής βίας

Τέσσερα άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές, το μεσημέρι της Πέμπτης, για οπαδική βία ενώ εντόπισαν και κατέσχεσαν κράνη και όπλα.

Των συλλήψεων, προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία οι δράστες το προηγούμενο βράδυ, έχοντας οπαδικά κίνητρα και λειτουργώντας από κοινού, προσέγγισαν με αυτοκίνητο άλλο όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα και αφού αποβιβάστηκαν από αυτό, τους επιτέθηκαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, από τους οποίους οι δύο κρατούσαν αλυσίδα και ξύλινη ράβδο και οι άλλοι δύο είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των θυμάτων, που εξήλθαν από το όχημά τους και απομακρύνθηκαν. Στη συνέχεια οι δράστες, αφαίρεσαν τα κλειδιά του οχήματος των θυμάτων και αφού έσπασαν και αφαίρεσαν τον καθρέφτη, τράπηκαν σε φυγή.

Από τη διερεύνηση των καταγγελλομένων και την περαιτέρω αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση με αποτέλεσμα την σύλληψή τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, τρία κινητά τηλέφωνα, τρία αεροβόλα πιστόλια, τσεκούρι, 15 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, κάλυκας φυσιγγίου, αντιασφυξιογόνος μάσκα, τσαντάκι ώμου, αλυσίδα, τρία κράνη και τρεις πέτρες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, περί όπλων καθώς και κλοπή και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Συζήτηση για την οπαδική βία ζητά η ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου

Ηπειρωτικός Αγών

«Κοινό μυστικό» η στρατολόγηση μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους

Καταδίκη και πολιτικές ερμηνείες της οπαδικής βίας