ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κάλεσμα επαναπατρισμού και διμέτωπη επίθεση

Διμέτωπη επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Πέτρος Ευθυμίου στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στα Γιάννενα, το βράδυ της Δευτέρας, καλώντας τους ψηφοφόρους να «γυρίσουν στην εστία τους», ώστε η πατρίδα να αποκτήσει ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Με αφορμή την παρουσία των προέδρων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα, ο κ. Ευθυμίου ξεκίνησε αποκαλώντας τους «παραμυθάδες», που ανήκουν σε διαφορετικές «σχολές». «Αν πιστέψουμε αυτά που είπε και σήμερα από εδώ ο κ. Μητσοτάκης, τότε όλα είναι καλά. Όμως δεν είναι έτσι», σημείωσε και αναφέρθηκε στην οικονομία, στην αύξηση του δημόσιου χρέους, τη γιγάντωση των απευθείας αναθέσεων και τη μονόδρομη κατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στον ιδιωτικό τομέα. «Αν ζοριστεί η χώρα, θα κληθούν οι λίγοι και ισχυροί να πληρώσουν; Όχι, θα κληθεί ο λαός να πληρώσει», τόνισε και αναφέρθηκε στο ΕΣΥ και τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ. «Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ελικόπτερα. Το ίδιο είχε υποσχεθεί ο κ. Καμμένος στη συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα. Αυτά τα ελικόπτερα έχουν κάτι κοινό. Είναι ελικόπτερα που εμφανίζονται προεκλογικά και εξαφανίζονται στη συνέχεια», υπογράμμισε ο κ. Ευθυμίου για να συνεχίσει πως το πολιτικό τοπίο είχε στηθεί για ένα «τανγκό» μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα.
«Ο κ. Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε την αποτυχία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να οικοδομεί τους μύθους του, και ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί τους δικούς του μύθους, χωρίς να μάθει τίποτα από αυτά που απογοήτευσαν τον ελληνικό λαό. Δεν είναι νίκη Μητσοτάκη το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών, αλλά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το άγχος του πολίτη είναι να μη γυρίσουμε σε αυτό το χάος», σημείωσε.
Με αρκετές αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου στην ομιλία του, ο κ. Ευθυμίου τόνισε δε πως από τις εκλογές του Μαΐου προέκυψε η πραγματική δύναμη γύρω από την οποία θα καθοριστεί το μέλλον της Ελλάδας και δεν είναι άλλη από το ΠΑΣΟΚ. «Η παράταξη έχει γυρίσει στις ρίζες μας, αλλά βλέπει μπροστά, είναι εδώ για να αλλάξει πάλι την πατρίδα και αυτό προκάλεσε τέτοιο πάθος απέναντί μας και από τον κ. Μητσοτάκη, που νιώθει τον φόβο ότι η ασυδοσία του δε θα μπορεί να λειτουργήσει με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, που νιώθει ότι πάντα το αυθεντικό νικά τη μίμηση», ανέφερε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι διάλεξε να συγκριθεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
«Θα συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον μας, αλλά εμείς λέμε απλά ότι η αγκαλιά μας είναι ανοιχτή. Μας αναλογεί ένα καθήκον. Να προχωρήσουμε ως ΠΑΣΟΚ, σαν κύρια δύναμη αντιπολίτευσης, για να σπάσουμε την ασυδοσία της ΝΔ και να ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε αυτό το ζαλισμένο και ηττημένο μόρφωμα. Όσοι θέλουν να γυρίσουν στην εστία τους και να συμβάλλουν να αποκτήσει η πατρίδα ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, καθαρό, προοδευτικό, που θα μπορεί να ξαναδώσει στην Ελλάδα, αξιοπρέπεια, περηφάνια, κοινωνικό κράτος, διαφάνεια, αξιοκρατία. Αυτή η συγκέντρωση είναι χαρακτηριστική. Στις 25 του μηνός θα αρχίσει η μεγάλη αλλαγή των συσχετισμών, η μεγάλη αλλαγή για την Ελλάδα, για τον ελληνικό λαό, για τη νέα γενιά. Ας πάμε δυνατά για τη νίκη», κατέληξε ο κ. Ευθυμίου.

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση για την ακρίβεια με τέσσερις υποψήφιους ευρωβουλευτές

I. Βαρδακαστάνης: «Η ψήφος μας μετράει και αξίζει»

Αποστόλης Τζελέτας

Στην Πρέβεζα αύριο ο Ν. Ανδρουλάκης