ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Χρεώνει στην αντιπολίτευση «αναχώματα» στο έργο της

Τη δέσμευση ότι η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας θα αποτελέσει την πρώτη προτεραιότητα της παράταξης, εφόσον επανεκλεγεί στις εκλογές του Οκτωβρίου, έδωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, μετά την καταψήφιση της πρότασης της δημοτικής αρχής από την αντιπολίτευση.

Ο κ. Παπαγεωργίου, σε συνέντευξη τύπου με αποκλειστικό σχεδόν θέμα την καταψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας από το δημοτικό συμβούλιο, καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι στερεί από τον Δήμο Ιωαννιτών έναν σύγχρονο Οργανισμό και προσλήψεις, ενώ τόνισε πως από την αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής η αντιπολίτευση βάζει «αναχώματα» σε όλες τις κομβικές παρεμβάσεις της.
Έκανε δε γνωστό ότι στην περίπτωση που η παράταξη κερδίσει τις εκλογές του Οκτωβρίου, τον Ιανουάριο του 2024 θα καταθέσει τον Οργανισμό προς ψήφιση, καλώντας και τις υπόλοιπες παρατάξεις να αναλάβουν ανάλογη δέσμευση.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο νέος Οργανισμός που εκπόνησε η δημοτική αρχή, διασφάλιζε τη βιωσιμότητα του δήμου για την επόμενη δεκαετία, καθώς όχι μόνο δεν καταργούσε θέσεις εργασίας, αλλά προέβλεπε τη δημιουργία επιπλέον 346 θέσεων και σε ειδικότητες που ο δήμος έχει τεράστιες ανάγκες, όπως είναι τοπογράφοι, πολιτικοί μηχανικοί και άλλοι, αλλά δεν προβλέπονται θέσεις στο οργανόγραμμα του δήμου.
«Η δομή του Δήμου είναι παρωχημένη. Οι υπηρεσίες αιμορραγούν από την κινητικότητα, ενώ εμείς δεν μπορούμε να επωφεληθούμε και να καλύψουμε κενά που υπάρχουν» σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου και πρόσθεσε πως η δημοτική αρχή, παρά τις καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας και της ασθένειας και του θανάτου του Μωυσή Ελισάφ, τήρησε τη δέσμευσή της για τον εκσυγχρονισμό του οργανογράμματος. «Είναι μια υπόθεση όχι της δημοτικής αρχής, αλλά μιας υπόθεση που αφορά την πόλη και την ύπαρξη του δήμου τα επόμενα 10 χρόνια. Αυτοί που κόπτονται για τη λειτουργία του δήμου και δεν έφεραν καμία πρόταση και καταψήφισαν ένα Οργανισμό, που οι ίδιοι είπαν ότι είναι απαραίτητος», τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου.
Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε η παράταξη «Ιωάννινα 2023» και η επικεφαλής Τατιάνα Καλογιάννη, ο κ. Παπαγεωργίου υποστήριξε πως η πρόταση αυτή ήταν μία πρόταση που οδηγούσε στην καταψήφισή της από την δημοτική αρχή, καθώς είχε τεράστιες διαφοροποιήσεις. «Πρόταση για δύο Γενικές Διευθύνσεις αναιρούσε όλο τον σχεδιασμό του Οργανισμού και θα προκαλούσε χιονοστιβάδα αλλαγών», σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε «δικαιολογίες και προφάσεις» την έλλειψη διάθεσης χρόνου στην αντιπολίτευση για να καταθέσει προτάσεις. «Εξάλλου και η πρόταση της κ. Καλογιάννη στερεί το επιχείρημα της έλλειψης χρόνου», τόνισε.
Παράλληλα, εξήγησε πως υπήρξε παρανόηση, από την πλευρά των εργαζομένων, σχετικά με την απώλεια θέσεων, καθώς δεν είχε γίνει κατανοητό πως η προσθήκη 346 νέων θέσεων δεν καταργεί τις 206 κενές θέσεις που υπάρχουν σήμερα. «Δεν γίνεται καμία κατάργηση θέσης και καμία απόλυση», επεσήμανε.
Ο κ. Παπαγεωργίου εκτίμησε πολιτικά πως η στάση της αντιπολίτευσης θα ήταν ίδια ακόμη και αν η τροποποίηση του Οργανισμού είχε έρθει τον Ιανουάριο προς συζήτηση, ενώ, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως η δημοτική αρχή επέλεξε μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση και όχι σημειακές διορθώσεις, που ενδεχομένως θα τύγχαναν αποδοχής από την αντιπολίτευση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν συνολικά και οριστικά τα προβλήματα που υπάρχουν στις υπηρεσίες του δήμου. Ως προς τον χρόνο, τέλος, ο κ. Παπαγεωργίου υποστήριξε πως ο κρίσιμος πολιτικός χρόνος, οπότε δεν πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις που δεσμεύουν τις επόμενες δημοτικές αρχές, δεν είναι ο προεκλογικός, αλλά το διάστημα που μεσολαβεί από τις εκλογές μέχρι την έναρξη της νέας θητείας.
«Από την έναρξη της θητείας αυτής της δημοτικής αρχή, στις κομβικές επιλογές, η στάση της ήταν αρνητική», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου και κατέληξε: «Μας αρνήθηκαν από την αρχή τη δυνατότητα να διοικήσουμε, γιατί την αντιμετώπισαν ως αντίπαλο, ενώ ήρθε να προσφέρει στα αυτοδιοικητικά πράγματα».

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο