ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επανακάμπτει δυναμικά ο Γιάννης Μπούκας

Πανέτοιμος για τις εκλογές του Οκτωβρίου, διεκδικώντας την επιστροφή του στον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Δωδώνης, δηλώνει ο Γιάννης Μπούκας, με την παράταξή του «Συνεργασία και Προοπτική για τη Δωδώνη» να πραγματοποιεί την Παρασκευή την πρώτη της εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Κρυφοβού.

«Η υποψηφιότητά μου ως δημάρχου έχει αγκαλιαστεί από όλους εσάς, τόσο τους συνδημότες μας αλλά και άλλους που λατρεύουν τη Δωδώνη, και αυτό μας δίνει το κουράγιο και τη δύναμη να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις από τη συμμετοχή μας στον αγώνα. Ήρθαμε εδώ για να διατρανώσουμε τη διάθεσή μας για δουλειά, αγώνες, νίκες, έργα», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μπούκας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο «βάρος» της περιοχής αλλά και στις προοπτικές που ανοίγονται από την Αρχαία Δωδώνη.
Ο υποψήφιος δήμαρχος άσκησε, παράλληλα, δριμεία κριτική στις διατελέσασες δημοτικές αρχές, προσάπτοντάς τους ότι δε συνέβαλαν στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής με κέντρο την Αρχαία Δωδώνη. «Δυστυχώς κανένας από τους μέχρι σήμερα διατελέσαντες δημάρχους δεν κατάλαβε τι σημαίνει το όνομα που φέρει ο δήμος μας, και κυρίως δεν κατάλαβε το πως μπορούν να ανοίξουν πόρτες, προγράμματα, επενδύσεις και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φέρει ο νους κάθε ανθρώπου», τόνισε.
Ο κ. Μπούκας έκανε και την αυτοκριτική του, υπογραμμίζοντας ότι λανθασμένα εμπιστεύτηκε τον νυν δήμαρχο, ενώνοντας το 2014 τις δυνάμεις τους με επικεφαλής τον. Χρήστο Ντακαλέτση. «Παρότι εκείνο το διάστημα είχα έναν πολύ καλό και έτοιμο συνδυασμό, άφησα στην άκρη τις προσωπικές μου φιλοδοξίες και εγωισμούς, και κυριολεκτικά με τις ψήφους μου κερδίσαμε τις εκλογές. Εμένα δεν ήταν στόχος μου απλά να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά αυτά που σχεδιάσαμε, να τα κάνουμε και πράξη, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, για το οποίο μας εμπιστεύτηκαν οι συνδημότες μας.Όμως αλλοίμονο, την επομένη των εκλογών ξεχάστηκαν όλα, έπεσε μαύρη γραμμή στη συνεργασία μας και κυρίως έπεσαν στον κάλαθο των αχρήστων τα όνειρα των δημοτών μας. Όμως ουδέποτε παραιτήθηκα, γιατί η παραίτηση από τη θέση που σε εξέλεξαν οι συνδημότες, είναι πράξη δειλίας, αλλά μέσα από το δημοτικό συμβούλιο προσπάθησα σε “ώτα μη ακουόντων” να υπερασπιστώ αυτά που ήμουνα υποχρεωμένος να κάνω, αυτά που υποσχεθήκαμε στον κόσμο που μας ψήφισε», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στην τεταμένη σχέση του κ. Ντακαλέτση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου: «Δεν είναι δυνατόν να είναι ο δήμαρχος σε εσαεί κόντρα με την Περιφέρεια Ηπείρου», επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι το έργο του νυν δημάρχου είναι ανύπαρκτο. «Πρέπει να αναλογιστεί τις τρομερές ευθύνες του. Κι αν αυτό πιστεύει πως θα ξεχαστεί, θα του το θυμίζουμε εμείς και κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής που δεινοπαθούν», κατέληξε.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος σχολίασε τις δύο ακόμη υποψηφιότητες για τον Δήμο Δωδώνης, υπογραμμίζοντας ότι «ο κόσμος έχει γνώση», ενώ έκανε κι έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του τόσο ως προέδρου της Κοινότητας Μαντείου και ως δημάρχου του πρώην Δήμου Δωδώνης, αντιπαραθέτοντας σε κάθε αντίθετη υποψηφιότητα ένα τεράστιο έργο που έμεινε στην περιοχή επ’ ωφελεία των κατοίκων:
«Το παρελθόν μας οδηγεί με σιγουριά στο μέλλον και σήμερα θέλω να σας πως ότι είμαστε πανέτοιμοι, όλοι μαζί για να πράξουμε ακόμα μεγαλύτερο έργο σε αυτόν τον υπέροχο δήμο. Ήρθε η ώρα τα οράματά σας να γίνουν πραγματικότητα! Επιτέλους ήρθε η ώρα της Δωδώνης», σημείωσε ο κ. Μπούκας ανακοινώνοντας ότι η παράταξή του είναι έτοιμη να αναλάβει την τύχη της περιοχής στα χέρια της, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό αλλά και φιλόδοξο, ένα πρόγραμμα αντάξιο της αίγλης και της ιστορίας της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Νέες καταγγελίες για αμμοληψίες χωρίς άδειες

Γεωργία Χαλάτση

Δήμος Δωδώνης – Εκ νέου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Β. Δήμος

Στην αντιπολίτευση με τεκμηριωμένη κριτική και εποικοδομητικές προτάσεις