ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υποσχέσεις για νέο Οργανισμό και λιγότερες παρατάσεις

Συνδεδεμένα με την καθημερινότητα αλλά και την πορεία των μελετών και έργων είναι τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού στον Δήμο Ιωαννιτών και οι καθυστερήσεις από την πλευρά των εργολάβων που ζητούν συνεχείς παρατάσεις.

Για το πρώτο τουλάχιστον ζήτημα, η δημοτική αρχή ολοκληρώνει την πρότασή της για νέο Οργανισμό του Δήμου, που θα διασφαλίζει την επιβίωση και τον εκσυγχρονισμό του, με την πρόβλεψη 346 θέσεων εργασίας.
«Ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού στον Δήμο ανέρχεται στα 54 έτη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, τονίζοντας πως πολλά προβλήματα θα επιλυθούν με την ψήφιση του νέου Οργανισμού και την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού, ενώ σημείωσε και όλα τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας που καταγράφονται και οφείλονται αφενός στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης ορισμένων έργων και αφετέρου στις καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεψαν την έγκαιρη παρέμβαση για την αντιμετώπισή τους.
Ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου τα περισσότερα προβλήματα, ειδικά με κοπές χόρτων, θα έχουν αντιμετωπιστεί, ενώ τόνισε ακόμη την ανάγκη να τηρούνται πιστά οι συμβάσεις και τα χρονοδιαγράμματα στην εκτέλεση των έργων και να αποφεύγονται οι συνεχείς παρατάσεις.
«Τα έργα εκτελούνται από εργολάβους δύο ταχυτήτων και είναι ένα θέμα με υπηρεσιακές εισηγήσεις για τις παρατάσεις. Θα πρέπει νομίζω να το σταματήσουμε αυτό, απευθύνω έκκληση προς όλους και μια αυστηρή προειδοποίηση ώστε συμβάσεις και χρονοδιαγράμματα να τηρούνται.
Σε μία σειρά θεμάτων για την πορεία των έργων και την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος απάντησε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος, καθώς λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας τόνισε ενδεικτικά πως ο βαθμός υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας για το 2022 είναι στο μηδέν, καθώς υλοποιούνται με αργούς ρυθμούς έργα του 2021. «Οι πρόεδροι και πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο κ. Αρλέτος σημείωσε ότι το τεχνικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη δρομολόγηση των παρεμβάσεων για τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου. «Η υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η υπηρεσία έχει έναν τεράστιο φόρτο εργασίας και κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις ανάγκες», τόνισε μεταξύ άλλων.
Στα ζητήματα της καθημερινότητας, ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης τόνισε τη στενή δημοσιονομική πολιτική και την έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα να μη λύνονται τα προβλήματα καθημερινότητας, όπως οι λακκούβες και οι παιδικές χαρές.

Σχετικά άρθρα

Μήνυμα με αιχμές για κέντρα, παράκεντρα και εκβιασμούς

Δ. Παπαγεωργίου: «Επιθυμώ να αφήσω και το προσωπικό μου στίγμα»

Αποστόλης Τζελέτας

Βιολογικός… του κουτιού στο τέλος του χρόνου

Γεωργία Χαλάτση