ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρώτη δύναμη και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η ΠΚΣ

Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας αναδείχθηκε πρώτη δύναμη τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις φοιτητικές εκλογές, με τη ΔΑΠ, ωστόσο, να διεκδικεί την πρωτιά για λογαριασμό της, δίνοντας εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα από των υπολοίπων παρατάξεων.

Σύμφωνα με την Πανσπουδαστική, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ψήφισαν 3.405 και έλαβαν ΠΚΣ 1.318 (40,40%), ΔΑΠ 1080 (33,11%), ΕΑΑΚ 122 (4,77%), ΠΑΣΠ 66 (2,02%), ΔΙΚΤΥΟ 43 (1,32%), ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ 11 και λοιπές παρατάξεις 523.
Τα αποτελέσματα, που δίνει η ΔΑΠ, δε συμφωνούν ούτε στον αριθμό των ψηφισάντων, ωστόσο υπάρχει σχετική συμφωνία στον αριθμό των ψήφων που έλαβε η ίδια. Κάτι που ενισχύει την άποψη ότι δεν προσμέτρησε τις ψήφους σε τμήματα τμημάτων που δεν είχε παρουσία. Σύμφωνα με τη ΔΑΠ ψήφισαν 2.675 και έλαβαν ΔΑΠ 1.074, ΠΚΣ 943, ΕΑΑΚ 68, ΠΑΣΠ 47, ΕΑΑΚ- ΑΡΕΝ –, ΔΙΚΤΥΟ –, διάφορες παρατάξεις 348.
Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Α.Ε.Ι. Ιωαννίνων της ΚΝΕ καταγγέλλει τη ΔΑΠ για «όργιο νοθείας, εξαγοράς και “μαγειρέματος” των αποτελεσμάτων», σημειώνοντας ότι «η απελπισμένη προσπάθειά της αποδεικνύει τον πανικό και την ήττα της».
Εμμέσως απαντά η Διοικούσα Επιτροπή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας σε δελτίο τύπου της ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη, με βάση τα αποτελέσματα «από δημοκρατική διαδικασία των νόμιμων φοιτητικών συλλόγων».

Σχετικά άρθρα

Καταγγελίες για απουσία σχεδίου εκκένωσης και μη λειτουργία των συστημάτων πυρασφάλειας

ΠΚΣ – «Μήνυμα καταδίκης» η ψήφος των φοιτητών

Πρώτη δύναμη η ΠΚΣ στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων