ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΠΚΣ – «Μήνυμα καταδίκης» η ψήφος των φοιτητών

Διαφορετικά αποτελέσματα για μια ακόμη χρονιά δίνουν οι φοιτητικές παρατάξεις για τις εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη σε όλα τα ΑΕΙ, με τη διαφορά πως αυτή τη φορά υπάρχει αντιπαράθεση ακόμη και για την πρωτιά.

Την πρώτη θέση στις φοιτητικές εκλογές φαίνεται να κατέκτησε η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, που προέρχεται από την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δίνει η ίδια αλλά και αναγνωρίζουν επίσης η παρατάξεις ΕΑΑΚ και Bloco (που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ).
Αντίθετα, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ που φαίνεται πως χάνει την πρωτοκαθεδρία μετά από 33 εκλογικές αναμετρήσεις και 36 χρόνια, καθώς τα τελευταία τρία λόγω της πανδημίας δε διεξήχθησαν εκλογές, δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα και επιμένει ότι είναι «πρώτη δύναμη» στα ΑΕΙ.
Βέβαια, όπως σημείωσε εκ μέρους της Πανσπουδαστικής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η Έλλη Σωτηροπούλου, τα αποτελέσματα σε όλες της σχολές επικυρώθηκαν με υπογραφές από τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, στις οποίες συμμετείχαν και μέλη της ΔΑΠ, οπότε δεν μπορεί να υπάρξει εκ των υστέρων αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων.
Η ΠΚΣ εκφράζει την ικανοποίησή της για την ενίσχυση της δύναμής της, ειδικά μετά την ενσωμάτωση και των φοιτητών των πρώην ΤΕΙ, κάνοντας λόγο για «αλχημείες» από την πλευρά της ΔΑΠ. «Οι φοιτητές έστειλαν μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και αγώνα για να επιβάλλουν το δίκιο τους μέσα από αγώνες», σημείωσε η κ. Σωτηροπούλου επισημαίνοντας πως η Πανσπουδαστική αναδείχθηκε πρώτη δύναμη σε 15 ΑΕΙ και 105 τμήματα.
Σύμφωνα με την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, σε σύνολο 259 συλλόγων, ψήφισαν 51.890 φοιτητές. Τα λευκά ήταν 1.266 και τα άκυρα 1.976. Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας λαμβάνει 16.684 ψήφους και 33,43%, η ΔΑΠ λαμβάνει 13.807 ψήφους και 27,66%, η ΠΑΣΠ 5.056 ψήφους και 10,13%, το BLOCO 1.267 ψήφους και 2,54%, τα ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ 4.992 ψήφους και 10%, τα ΕΑΑΚ 2.642 ψήφους και 5,29% και τα ΛΟΙΠΑ 4.200 ψήφους και 8,41%».
Η ΟΝΝΕΔ με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι δε δέχεται το αποτέλεσμα που έχει ανακοινώσει η ΠΚΣ και έχουν αναγνωρίσει άλλες παρατάξεις, επισημαίνοντας πως η ΔΑΠ συγκεντρώνει ποσοστό 46,7%, η ΠΚΣ 25,08%, τα ΕΑΑΚ 9,41% και η ΠΑΣΠ 8,76%.

Σχετικά άρθρα

Καταγγελίες για απουσία σχεδίου εκκένωσης και μη λειτουργία των συστημάτων πυρασφάλειας

Πρώτη δύναμη και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η ΠΚΣ

Πρώτη δύναμη η ΠΚΣ στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων