ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έθεσε στόχο την εκλογή βουλευτή ο Δ. Κουτσούμπας

«Ο λαός των Ιωαννίνων έχει κάθε συμφέρον να εκλέξει για πρώτη φορά μετά από χρόνια κομμουνιστή βουλευτή», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα, σημειώνοντας πως «μόνο η δύναμη του ΚΚΕ είναι το μέτρο της δύναμης που θα έχει ο λαός μετά τις εκλογές».

Η κεντρική πολιτική εκδήλωση του κόμματος στα Γιάννενα, με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία πλήθους στελεχών και μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος καθώς και των υποψηφίων βουλευτών Βασίλη Παπαγεωργίου και Νίκου Έξαρχου που χαιρέτισαν, Χριστίνας Τουλκιαρίδου, Όλυς Τσουμάνη, Θανάση Νάκου, Ανθής Λύγδα και Δημήτρη (Τάκη) Τασιούλα. Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι μόνο στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ «καθρεφτίζονται» οι ανάγκες του εργάτη, του βιοπαλαιστή αγρότη και αυτοαπασχολούμενου, του κάθε νέου και της κάθε γυναίκας.

«Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και εδώ στα Γιάννενα, θα βρει δοκιμασμένους αγωνιστές εργαζόμενους, εκλεγμένους στα σωματεία τους και τους φορείς τους, αναγνωρισμένους από τον λαό της περιοχής, που ξέρει ότι θα είναι στο πλευρό του και μετά τις εκλογές. Συνεχίζουμε, λοιπόν, τη μάχη. Αξιοποιούμε κάθε μέρα, κάθε ώρα που απομένει. Με καλό σχέδιο, με καλή οργάνωση του χρόνου και διάταξη των δυνάμεών μας. Τώρα κρίνεται το αποτέλεσμα. Τώρα είναι που δεν πρέπει να μείνει κανείς που παλέψαμε μαζί, που έχει αγανακτήσει από όσους κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, που προσδοκά από το ΚΚΕ, που έχει ανοιχτά αυτιά απέναντί μας, που να μην συζητήσουμε μαζί του, που δε θα τον καλέσουμε σε μια σύσκεψη, δε θα του ζητήσουμε να μιλήσει και αυτός με άλλους για να πάνε στην κάλπη με το κόκκινο ψηφοδέλτιο του αγώνα. Τώρα είναι που πρέπει να δώσουμε όλοι το περισσότερο που μπορούμε. Για να σηκώσουμε το Κόμμα μας όσο πιο ψηλά γίνεται. Μπορούμε, θα τα καταφέρουμε», σημείωσε.

Ο κ. Κουτσούμπας, κάνοντας «άνοιγμα» στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, κατηγόρησε Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για ψευτοδιλήμματα πριν τις κάλπες. «Το δίλημμα περί σταθερότητας, δήθεν ακυβερνησίας, που θέτουν η κυβέρνηση της ΝΔ και –με παραλλαγές– και οι άλλες δυνάμεις στον λαό, είναι εκβιαστικό και ψεύτικο. Γιατί η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ακριβώς επειδή συμφωνούν στη βασική γραμμή πλεύσης, μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, ίσως μαζί και με άλλους πρόθυμους και είναι δεδομένο ότι θα το κάνουν. Και αν δεν το κάνουν στις 22 Μαΐου, δεν είναι γιατί δυσκολεύονται, είναι γιατί θέλουν να εκβιάσουν, να κλέψουν με κάθε τρόπο την ψήφο του λαού ξανά», τόνισε και ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ δε σκοπεύει να συνεργαστεί, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ. «Αλήθεια, είναι δυνατόν να μην ενδιαφερόμαστε για το ποιος θα κυβερνήσει; Αφού εμείς θα είμαστε αυτοί που θα βρεθούμε απέναντί του, μαζί με τον λαό για να αποτρέψουμε τα αντιλαϊκά τους μέτρα. Αν, πάντως, μας κατηγορεί ότι δε βοηθάμε κάποιον από τους δύο να κυβερνήσει σε βάρος του λαού, ναι, αυτή την κατηγορία τη δεχόμαστε με μεγάλη χαρά», ανέφερε και έκανε λόγο για πολιτικές που ενισχύουν τις μεγάλες επιχειρήσεις εις βάρος του λαού, με παραδείγματα και στην Ήπειρο.

«Δε χρειαζόταν να γίνουν εκλογές για να διαπιστώσει κανείς τις στρατηγικές συγκλίσεις μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, σε ζητήματα που θίγουν τον πυρήνα των αναγκών του λαού, αρκεί η καθημερινότητα που ζει», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στην εμπορευματοποίηση της υγείας, αλλά και στα τοπικά προβλήματα στον χώρο του ΕΣΥ, όπως η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, ζητήματα στα οποία αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του. «Πραγματική μόνιμη λύση, αποτελεί η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία, με την ανάπτυξη ενός ενιαίου, σύγχρονου, αποκλειστικά κρατικού και δωρεάν συστήματος υγείας, πανελλαδικά αναπτυγμένου, με κεντρικό σχεδιασμό, πλήρως και επαρκώς χρηματοδοτούμενου από τον κρατικό προϋπολογισμό με κριτήριο την πλήρη και απολύτως δωρεάν πρόληψη, περίθαλψη και αποκατάσταση», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ακόμη ο ανθυποπυραγός ε.α., πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Κόμματος Κώστας Γιαννάκος, ενώ παραβρέθηκαν το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Λουϊζα Ράζου και το μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Ε.Π. Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας Νεκτάριος Τριάντης.

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση της Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ για την υγεία

ΚΚΕ – Συγκέντρωση ενόψει ευρωεκλογών

Ν. Έξαρχος – Υπέρ μιας ενιαίας σχέσης εργασίας για τους πυροσβέστες