ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εις μία παράταξη και με τη βούλα

Και επίσημα ανακοινώθηκε η συνένωση των παρατάξεων «Γιάννενα Νέα Εποχή» και «Γιάννενα Τώρα» σε ενιαία παράταξη με το όνομα «Γιάννενα Νέα Εποχή», στην οποία εντάσσονται και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Αϊβατίδης, Γιαννούλα Μαμακή και Αριστείδης Παππάς, με στόχο την κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Η απόφαση συνένωσης των παρατάξεων, την οποία είχε κάνει γνωστή ο Η.Α. από τις 20 Απριλίου, ελήφθη σε κοινή συνεδρίαση των γραμματειών των δύο δημοτικών παρατάξεων την περασμένη Τρίτη. Έμβλημα της ενιαίας παράταξης θα είναι το έως τώρα έμβλημα της παράταξης «Γιάννενα Τώρα».
«Η συνεργασία και η συμπόρευση πολιτικών δυνάμεων, που απαρτίζουν τη σημερινή δημοτική αρχή, αναδεικνύει τους κοινούς τόπους των προγραμματικών στόχων για τον εκσυγχρονισμό του Δήμου Ιωαννιτών, προτάσσοντας ως κύριο μέλημα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την εξασφάλιση της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης. Με την ένωση αυτή γίνεται αντιληπτό πως, μέσα από τον διάλογο και τη συνεννόηση, δύνανται να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενες ανάγκες και τα σύνθετα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Προβλήματα που μπορεί να επιλυθούν, όταν οι συνεργασίες έχουν στόχο τον πολίτη και όχι προσωπικές φιλοδοξίες. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο η δημοτική αρχή κινείται αυτά τα 3,5 χρόνια και με αυτό το πλαίσιο θα πορευτεί και το επόμενο διάστημα», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.
Στο πλαίσιο της συγκρότησης της ενιαίας παράταξης, ορίστηκαν τα μέλη της νέας γραμματείας, η οποία θα είναι ενδεκαμελής, αποτελούμενη από οκτώ μέλη της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» και από τρία μέλη της παράταξης «Γιάννενα Τώρα». Από την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» συμμετέχουν οι Διονυσία Αμπατζίδη (Δ.Ε. Ανατολής), Μάριος Βαβάτσικος (Δ.Ε. Ιωαννίνων), Σταύρος Ιορδανίδης (Δ.Ε. Περάματος), Αφροδίτη Κάππη (Δ.Ε. Ιωαννίνων), Ρένα Δεληκούρα (Δ.Ε. Παμβώτιδας), Πέρση Ντούλια (Δ.Ε. Ιωαννίνων), Κώστας Σταύρου (Δ.Ε. Μπιζανίου) και Άγγυ Χαρατσάρη (Δ.Ε. Νήσου), και από την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» οι Έφη Μακρή (Δ.Ε. Ιωαννίνων), Δημήτρης Σκούρτης (Δ.Ε. Ιωαννίνων) και Βασίλης Σταμάτης (Δ.Ε. Ιωαννίνων). Αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν οι Θοδωρής Αλεξίου, Κατερίνα Λισγάρα, Εύη Μπετούνη και Ρούλα Τσέλιου.
Τέλος, προγραμματίζεται ανοιχτή συγκέντρωση στις 8 Μαΐου, όπου ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου θα θέσει τους στόχους της παράταξης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και το όραμα της παράταξης για την πόλη του 2028.

Σχετικά άρθρα

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ

Ικανοποίηση για τη χρηματοδότηση μεταστέγασης των Πειραματικών Σχολείων

O Άρης Μπαρτζώκας νέος Γραμματέας της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή»