ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συζήτηση για την οπαδική βία ζητά η ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου

Να τοποθετηθεί για το θέμα της οπαδικής βίας και να το φέρει προς συζήτηση στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο καλούν την περιφερειακή αρχή οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Ηπείρου Γιώργος Πρέντζας, Τίνα Ζέκα και Κώστας Κωτσαντής, σημειώνοντας τη σιωπή της εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες από τη «δολοφονική συμπλοκή οπαδών» στα Σεισμόπληκτα.

Η ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου επισημαίνει ότι το φαινόμενο έχει έκταση, καθώς τα περιστατικά οπαδικής βίας στην Ήπειρο δεν είναι ούτε λίγα ούτε αδιάφορα, ενώ στέκεται και στην καταγγελία της Ένωσης Γονέων Ιωαννίνων για μεταφορά των αντιπαραθέσεων στα σχολεία και για διαρκή προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους.
«Η “οπαδική βία” δε γεννιέται από την αγάπη για το άθλημα και την ομάδα αλλά έχει ως “σκοτεινή” μήτρα την επιχειρηματική δράση στον χώρο του αθλητισμού, η οποία γεννά τις εγκληματικές συμμορίες με οπαδικό μανδύα, αποτελώντας και εκτροφείο της φασιστικής και άλλων μορφών εγκληματικής βίας. Κι αυτό διότι η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό, για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της, χρειάζεται και τους “στρατούς” για να επιβάλλουν τις επιδιώξεις υπερπροέδρων και μεγαλοπαραγόντων», αναφέρει, σημειώνοντας ως βασική προϋπόθεση για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, τη σύγκρουση και την εκδίωξη από τον αθλητισμό των επιχειρηματικών συμφερόντων, που χρειάζονται τις συμμορίες με οπαδικό κάλυμμα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
«Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Διότι η περιφερειακή αρχή όπως και η πλειοψηφία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είναι δεμένες στο άρμα της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων στην Ήπειρο, εξυπηρέτηση που αποτελεί και το κοινό μετεκλογικό πρόγραμμα των αστικών κομμάτων που στηρίζουν το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ 2021-2027, την πολιτική της ΕΕ», τονίζει η ΛΑ.ΣΥ. Ηπείρου και καταλήγει με τη διατύπωση του αιτήματος για συζήτηση του θέματος στο περιφερειακό συμβούλιο.

Σχετικά άρθρα

«Ψηφιακή ασπίδα» σε δάση και αλσύλλια

Διαμορφώνει την ατζέντα η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου

«Υποβάθμιση και εκφυλισμός» της λειτουργίας της Περιφερειακής Επιτροπής