ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θ. Μανταλόβας – «Γολγοθάς» για κτηνοτρόφους, κρεοπώλες και καταναλωτές

Κτηνοτρόφοι, κρεοπώλες και καταναλωτές βιώνουν τον δικό τους «Γολγοθά» από τις πολιτικές της κυβέρνησης σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάση Μανταλόβα, που είχε συνάντηση με το Σωματείο Κρεοπωλών Ιωαννίνων και πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις σε κτηνοτροφικές μονάδες.

«Η κτηνοτροφία οδηγείται σε αφανισμό, η παραγωγή μειώνεται ραγδαία, οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση. Η ακρίβεια έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής των παραγωγών, οι συνεχείς αυξήσεις στις πρώτες ύλες, η ανυπαρξία ουσιαστικής στήριξης των κτηνοτρόφων, όλα συντείνουν στην έξοδο από το επάγγελμα και η κυβέρνηση κάνει πολιτική σε βάρος των κτηνοτρόφων και των κρεοπωλών, στηρίζοντας και υποστηρίζοντας τους μεγάλους εισαγωγείς και όσους κάτω από τη “μύτη της” κάνουν ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων», τόνισε ο κ. Μανταλόβας.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι η συσσωρευμένη ακρίβεια, που δοκιμάζει από το τέλος του 2021 την αντοχή των καταναλωτών, συνεχίζει την ανοδική της πορεία. «Οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων κατά 14,3% και πάνω από 10% σε άλλα βασικά είδη, αποδεικνύουν ότι, παρά τις φιέστες και τα ευφάνταστα “καλάθια” των περιφερόμενων υπουργών, ο Γολγοθάς του καταναλωτή και των ντόπιων παραγωγών δεν έχει τέλος», τόνισε ο κ. Μανταλόβας, αποδίδοντας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης φτηνό λαϊκισμό, που έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της αισχροκέρδειας και τη μη προστασία του οικογενειακού εισοδήματος.
«Στηρίζοντας τον ντόπιο παραγωγό και κτηνοτρόφο, αγοράζοντας πρώτα ηπειρώτικα προϊόντα και αγαθά, κρατάμε ζωντανή την εφοδιαστική αλυσίδα, προστατεύουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αγοράζουμε από τον χασάπη μας μόνο ντόπιο κατσικάκι ή αρνί, προτιμούμε τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, που παράγουν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου», κατέληξε ο κ. Μανταλόβας.

Σχετικά άρθρα

Θ. Μανταλόβας: Να αφήσουμε πίσω το ΠΑΣΟΚ – φέουδο των μηχανισμών

Αποστόλης Τζελέτας

Κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να επιστρέψουν στο σπίτι τους

Θ. Μανταλόβας: «Μαζί, για τη Νέα Αλλαγή!»

Ηπειρωτικός Αγών