ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Οι Γιαννιώτες δεν έχουν ανάγκη από προεκλογικά δώρα και επικοινωνιακές φιέστες»

«Τη σκληρή πραγματικότητα της πολιτικής αναντιστοιχίας κυβερνητικών εξαγγελιών και έργων, τη στασιμότητα στην εκτέλεση των μεγάλων έργων υποδομής και την απουσία ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού σχεδιασμού για τα Γιάννενα και την Ήπειρο, προσπαθεί να καλύψει ο πρωθυπουργός, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, με επικοινωνιακές φιέστες εγκαινίων και νέες εξαγγελίες». Με τη φράση αυτή, μεταξύ άλλων, σχολιάζει ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Μανταλόβας την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Γιάννενα.

Όπως τονίζει στη δήλωση του, στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, οι πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γνώρισαν την αδιαφορία, την αδράνεια, αλλά και την οπισθοδρόμηση για όλα τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής.
«Επέλεξαν και επεφύλαξαν τον αποκλεισμό της Ηπείρου, των Ιωαννίνων και του λιμανιού της Ηγουμενίτσας από τη σιδηροδρομική σύνδεση, στερώντας από την Ήπειρο τη δυνατότητα μιας σημαντικής ευκαιρίας ανάπτυξης, όπως είναι αυτή των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών.
Ακρωτηρίασαν και υποβάθμισαν τις τεχνικές προδιαγραφές του διευρωπαϊκού τμήματος της Ιόνιας Οδού, από Ιωάννινα έως Κακαβιά, ενώ επέδειξαν παντελή αδιαφορία για το οδικό τμήμα Καλπάκι – Κόνιτσα, οδηγώντας στον μαρασμό και τη συρρίκνωση τις παραμεθόριες περιοχές.
Τέσσερα χρόνια “κοσκίνιζαν” γύρω από τα νερά της Παμβώτιδας και αφήνουν μετέωρη μία αμφισβητούμενη από πολλούς Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη. Όχι μόνο δεν κατάφεραν να φτάσουν στο επίπεδο του Προεδρικού Διατάγματος για τη θωράκιση της λίμνης, αλλά δεν μπόρεσαν ούτε να ολοκληρώσουν το πρώτο βήμα.
Ανακοίνωσαν -ο ίδιος ο Πρωθυπουργός- την κατασκευή του περιμετρικού πεζόδρομου- ποδηλατοδρόμου, το Νοέμβριο του 2021, με προϋπολογισμό 12 εκατομμυρίων ευρώ και έκτοτε αγνοείται η τύχη του έργου. Εν τω μεταξύ ο Δήμος διαθέτει μια πλήρη τεχνικά μελέτη ενός σημαντικού τμήματος του ποδηλατοδρόμου, που πρέπει να ενσωματωθεί στην μελέτη κάτι που δε φαίνεται να συμβαίνει.
Κατάφεραν με μισόλογα, Υπουργείο Περιβάλλοντος και τοπικοί βουλευτές, να θέσουν υπό αμφισβήτηση την οριοθέτηση της λίμνης, φτάνοντας στο σημείο να ισχυρίζονται ότι επί είκοσι χρόνια δεν ολοκληρώθηκε. Οι ισχυρισμοί αυτοί μάλιστα συνοδεύονται από ψιθύρους και πληροφορίες για αλλαγή των ορίων, σε μία μεγάλη έκταση της λίμνης. Με απλά λόγια επιδιώκουν να μικρύνουν την Παμβώτιδα. Στη λίμνη όμως δε χωρούν μισόλογα. Στη λίμνη δεν χωρούν μικροπολιτικές. Χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Και οφείλουν να τις πουν δημόσια όσοι τάζουν οικόπεδα με θέα!», αναφέρει ο Θανάσης Μανταλόβας στη δήλωσή του και καλεί τον πρωθυπουργό, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, να αξιοποιήσει την επίσκεψη του στα Γιάννενα για να πει τις αλήθειες που δεν άκουσαν τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια οι πολίτες των Ιωαννίνων.
«Κυρίως όμως ας πουν αυτός και η κυβέρνησή του, παρόλο το χρόνο και τους πόρους που είχαν στη διάθεσή τους, γιατί δεν έπραξαν όσα προσδοκούσαν ή δικαιούνται οι Ηπειρώτες.
Και ας γνωρίζουν ότι οι Γιαννιώτες δεν έχουν ανάγκη ούτε από προεκλογικά δώρα ούτε από επικοινωνιακές φιέστες σε βιομηχανικές μονάδες, που σε λίγο θα ψάχνουν για πρώτες ύλες, καθώς η παραγωγή γάλακτος μειώνεται ραγδαία, η κτηνοτροφία οδηγείται σε αφανισμό και οι κτηνοτρόφοι σε απόγνωση», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

Θ. Μανταλόβας: Να αφήσουμε πίσω το ΠΑΣΟΚ – φέουδο των μηχανισμών

Αποστόλης Τζελέτας

Κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες να επιστρέψουν στο σπίτι τους

Θ. Μανταλόβας: «Μαζί, για τη Νέα Αλλαγή!»

Ηπειρωτικός Αγών