ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Άναψαν τα αίματα» στον Δήμο Δωδώνης

Αντιπαράθεση σε ιδιαίτερα οξείς τόνους πυροδότησε στον Δήμο Δωδώνης η ψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, με τη νεοσυσταθείσα δημοτική παράταξη «Δωδώνη - Δύναμη Δημιουργίας» του Γιάννη Καραμπίνα να αφήνει υπονοούμενα για «σκιές» στη διαχείριση κονδυλίων και στην ανάθεση έργων, και τη δημοτική αρχή να σηκώνει το γάντι.

Την κόντρα πυροδότησε η ανακοίνωση της παράταξης του πρώην αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Καραμπίνα, ο οποίος παρέστη μαζί και με άλλα μέλη της «Δωδώνη – Δύναμη Δημιουργίας» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Εν είδει ρεπορτάζ, στο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι «η υπό τον κ. Ντακαλέτση δημοτική αρχή δέχθηκε σφοδρή κριτική από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης για τους πολύ χαμηλούς ρυθμούς υλοποίησης του Τεχνικού Προγράμματος κατά τη διάρκεια της θητείας της και τη συνακόλουθη αδυναμία της να απορροφήσει διασφαλισμένους χρηματοδοτικούς πόρους». Και συνεχίζει, σημειώνοντας ότι «η δημοτική αρχή κατηγορήθηκε για κατασπατάληση πόρων του Δήμου μέσω του κατακερματισμού μεγάλων έργων και μέσω απευθείας αναθέσεων χωρίς δημοσιότητα, έργων, που χαρακτηρίζονται ως κατεπείγοντα, αλλά καταλήγουν να κατασκευάζονται με μεγάλες καθυστερήσεις».
Άμεση ήταν η απάντηση της δημοτικής αρχής Ντακαλέτση, που τονίζει ότι «το ψέμα, η συκοφαντία και η αδυναμία άρθρωσης πολιτικού λόγου αποτελούν δεύτερη φύση για κάποιους που ονειρεύονται να διοικήσουν τον Δήμο Δωδώνης». Αφού υπενθυμίζει ότι προ μηνών είχαν υπάρξει εκ νέου ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες στην Αστυνομία για παράνομη χρησιμοποίηση εργαζομένων στα οχήματα του Δήμου, καταγγελίες που ελέγχθηκαν χωρίς να προκύψει ουδέν μεμπτόν για τον Δήμο Δωδώνης, στέλνει το μήνυμα ότι «τώρα θα υποχρεωθούν να περάσουν την πόρτα του Εισαγγελέα για να τεκμηριώσουν τους αστείους ισχυρισμούς τους».
«Αυτοί που σήμερα καταγγέλλουν αδιαφανείς διαδικασίες στα δημόσια έργα, έχουν ως μοναδικό απώτερο στόχο τους τη δημιουργία προσκομμάτων στην υλοποίηση των έργων του Τεχνικού Προγράμματος. Μπροστάρηδες στην επιχείρηση συκοφάντησης έχουν τεθεί συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, εξαφανισμένοι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο από τις συνεδριάσεις του σώματος και παπαγαλίζοντες με δυσκολία όσα άλλοι τους υπέβαλαν να διαβάσουν…», αναφέρεται στην απάντηση, με την επισήμανση ότι η καθυστέρηση έγκρισης του τεχνικού προγράμματος έργων και του προϋπολογισμού οφείλεται στα γνωστά προβλήματα υποστελέχωσης που ταλαιπωρούν τον Δήμο.
Και καταλήγει η απάντηση: «Οι γνωστοί καταγγελιομανείς φαίνεται πως κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και με βάση τα όσα διδάχτηκαν από την πρότερη αυτοδιοικητική τους πορεία. Από τη συγκεκριμένη περίοδο, τους απέμειναν και τα ψέματα, όπως οι υποσχέσεις στους κατοίκους της Λάκκας Σουλίου, τις ίδιες ακριβώς που ξέθαψαν δέκα χρόνια μετά. Τότε, έταζαν ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου ότι μέσα σε ένα χρόνο θα τελειώσει ο δρόμος Τύρια-Σιστρούνι, τώρα υπόσχονται ότι ως δήμαρχοι, λόγω καλής σχέσης τους με την περιφερειακή αρχή, θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τον πολύπαθο δρόμο».

Σχετικά άρθρα

Επιστρέφει στις συνεδριάσεις η «Δωδώνη Δύναμη Δημιουργίας»

Νέες καταγγελίες για αμμοληψίες χωρίς άδειες

Γεωργία Χαλάτση

Δήμος Δωδώνης – Εκ νέου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Β. Δήμος