ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρόθεση συνδρομής για απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Γερμανία

Με αντιπροσωπεία γερμανών βουλευτών της Κάτω Σαξονίας, που επισκέπτονται την περιοχή, συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο περιφερειάρχης μετέφερε στη γερμανική αποστολή τα χαρακτηριστικά της ανάπτυξης της περιοχής, υπογραμμίζοντας τους βασικούς πυλώνες: τον πρωτογενή τομέα και την παροχή υπηρεσιών, με έμφαση στον τουρισμό και τις δράσεις καινοτομίας/ τεχνολογίας. Αναφορά έγινε στον σχεδιασμό για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, καθώς και στην ανάπτυξη των οδικών υποδομών, όπως η κατασκευή της οδού Στ. Νιάρχου.
Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε, επίσης, στην προβολή της Ηπείρου ως προορισμός «τεσσάρων εποχών» και στην προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων της Ηπείρου στη γερμανική αγορά μέσω της συμμετοχής της Περιφέρειας σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις της χώρας, όπως η έκθεση Anuga. Παράλληλα, μετέφερε το αίτημα τοπικών φορέων και πολιτών για την απευθείας αεροπορική σύνδεση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων με τη Γερμανία. Μάλιστα, εκ μέρους της γερμανικής αποστολή εκφράστηκε η πρόθεση να συνδράμουν σε αυτή την πρωτοβουλία με την επιστροφή τους στη Γερμανία.
Οι Γερμανοί βουλευτές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψή τους στην περιοχή, τις ορεινές και παραθαλάσσιες διαδρομές, «τις ομορφιές της Ηπείρου».
Τη γερμανική αποστολή αποτελούσαν οι βουλευτές Ines Saborowski, Sandra Gockel, Stephan Hösl και Kay Ritter, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Christian von Skrbensky και ο διευθυντής του Γραφείου Ελλάδας και Κύπρου του Ινστιτούτου Konrad-Adenauer-Stiftung Marian Wendt.

Σχετικά άρθρα

«Πνεύμονας» οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου

Μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας – Μήνυμα Δένδια στην Αλβανία

Γεωργία Χαλάτση

Προς επανένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Αποστόλης Τζελέτας