ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εγκρίθηκε η συστέγαση ΕΚΑΒ – ΕΜΑΚ στο πρώην ΚΤΕΟ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η μερική μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων και της 5ης ΕΜΑΚ στο κτίριο όπου λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα το Δημόσιο ΚΤΕΟ Ιωαννίνων, ενώ την υπηρεσία του ΕΚΑΒ θα στεγάσουν και οι εγκαταστάσεις του πρώην ΚΤΕΟ στην Άρτα.

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης επανέλαβε την ανάγκη άμεσης παρέμβασης των δύο υπηρεσιών στα συμβάντα που προκύπτουν στους δύο αυτοκινητόδρομους, την Εγνατία και την Ιόνια Οδό, ικανοποιώντας παράλληλα και τα αιτήματα των δύο φορέων που ζητούν κατάλληλες υποδομές.
«Το κτίριο θα συντηρηθεί από εμάς και θα έχει τον εξοπλισμό να συντηρούν και τα δικά τους οχήματα. Θα μοιραστούν τον χώρο, ώστε από κοινού να έχουν το προβάδισμα της άμεσης αντίδρασης», τόνισε ο κ. Καχριμάνης, προσθέτοντας πως θεωρείται η καλύτερη λύση για την αξιοποίηση των κτιρίων. Πρόσθεσε δε πως στο κτίριο του παλιού «Χατζηκώστα», θα παραμείνει μια μικρή δύναμη του ΕΚΑΒ για να εξυπηρετεί τα συμβάντα στην πόλη.
Θετικά ψήφισαν οι παρατάξεις «Ορίζοντες Ηπείρου» και «Ήπειρος Όλον», λευκό η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» και αρνητικά οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Αριστερή Παρέμβαση».
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Ζάψας αιτιολόγησε την ψήφο του με την αντίθεση της παράταξης στο κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια θα έπρεπε να διαθέτει τουλάχιστον ένα δημόσιο ΚΤΕΟ για να εξυπηρετεί τις δικές της ανάγκες. «Για την πολιτική αυτή διατηρούμε ενστάσεις, παρόλο που συμφωνούμε με την μετεγκατάσταση των δύο υπηρεσιών», σημείωσε.
Αντίστοιχη ήταν και η αιτιολόγηση του Κώστα Κωτσαντή από την Λαϊκή Συσπείρωση. «Για εμάς είναι επιβεβλημένο να υπάρχουν στελεχωμένα Δημόσια ΚΤΕΟ. Δε θεωρούμε οριστικό το κλείσιμο, θεωρούμε ότι είναι δική σας γραμμή, που στις επόμενες εκλογές θα καταπέσει. Γενικά η δική σας πολιτική θα καταπέσει», σημείωσε και πρόσθεσε πως πρέπει να υπάρχουν οργανωμένοι σταθμοί ΕΚΑΒ, σε όλη την περιφέρεια.

Σχετικά άρθρα

Ο ενιαίος συντονισμός έχει και απαιτήσεις

Γεωργία Χαλάτση

Και εντός και εκτός πόλης το ΕΚΑΒ

«Επικίνδυνες οι λύσεις της ΝΔ για το ΕΚΑΒ»