ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συγκέντρωση βοήθειας και από τον Ερυθρό Σταυρό

Κάλεσμα για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά και οικονομικής ενίσχυσης προς τους πληγέντες Τουρκίας και Συρίας, απευθύνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πιστός στο ανθρωπιστικό του καθήκον και αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει ο καταστροφικός σεισμός σε Τουρκία και Συρία.

Στα Γιάννενα, τη συλλογή ανθρωπιστικού υλικού, που θα ενισχύσει άμεσα τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών, έχει αναλάβει το περιφερειακό τμήμα Ιωαννίνων, με τη συγκέντρωση ειδών να γίνεται στα γραφεία του, στο παλαιό «Χατζηκώστα» (Γ. Παπανδρέου 2), Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 7.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι. Τηλέφωνα για πληροφορίες 2651026581 και 2651037417.
Σε συνεννόηση με την Τουρκική και Συριακή Ερυθρά Ημισέληνο, συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.), καθώς και υπνόσακοι, κουβέρτες (μη μεταχειρισμένα) και είδη ατομικής υγιεινής για να αποσταλούν άμεσα στους πληγέντες.
Παράλληλα, ο Ε.Ε.Σ, συγκεντρώνει ήδη οικονομική ενίσχυση για τους χιλιάδες σεισμοπαθείς της γειτονικής χώρας, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα ενισχύσει τις προσπάθειες που καταβάλει η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος για να συνδράμει τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού.
Οι δωρεές γίνονται στον τραπεζικό λογαριασμό: Τράπεζα: EUROBANK, Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013, IBAN: GR2602602400000300201205013, Ένδειξη: «Σεισμός».

Κάλεσμα από τον Εμπορικό Σύλλογο

Τη στήριξη και συμπαράστασή του στους λαούς της Τουρκίας, Συρίας και Λιβάνου, που πλήττονται από τους επαναλαμβανόμενους, φονικούς σεισμούς εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, καλώντας τα μέλη του και όχι μόνο, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, που απεύθυνε το Εργατικό Κέντρο.
«Όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις καταστροφές, το μεγαλύτερο θύμα είναι ο φτωχός λαός. Σε τέτοιες ώρες η αλληλεγγύη δεν μπορεί να εκφραστεί μόνο με λόγια, καλούμε όλα τα μέλη μας τους εμπόρους της πόλης, καθώς και τα υπόλοιπα σωματεία αυτοαπασχολούμενων, να εκφράσουν την στήριξη τους στους λαούς των γειτονικών χωρών», σημειώνεται σε ανακοίνωση.
Στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου συγκεντρώνονται κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες μωρών και ηλικιωμένων, σερβιέτες, απορρυπαντικό ρούχων, οροί, γάζες, αυτοκόλλητα επιθέματα, βάμμα ιωδιού και είδη ατομικής υγιεινής, από Δευτέρα έως Παρασκευή (9 π.μ.–1 μ.μ. και 6–8 μ.μ.).

Σχετικά άρθρα

Σταθερό σημείο αιμοδοσίας: Έγινε πράξη ένα αίτημα ετών

Αποστόλης Τζελέτας

Χρήματα και τρόφιμα για τους πληγέντες συγκεντρώνει ο Ερυθρός Σταυρός

Εκπαιδεύει τα στελέχη του και τους εθελοντές του το Ioannina Lake Run