ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συγκέντρωση βοήθειας για τους σεισμόπληκτους

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, αναλαμβάνει το «Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η συλλογή των ειδών ξεκινάει από αύριο Τετάρτη (ώρες 9.00 π.μ. έως 13.00μ.μ.) στις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα:
• Στα Ιωάννινα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου , πλατεία Πύρρου 1, γραφεία 129-130-133.
• Στην Άρτα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, οδός Κοσμά Αιτωλού 10.
• Στη Θεσπρωτία, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας , Π. Τσαλδάρη 18
• Στην Πρέβεζα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Περδικάρη 1.
Τα είδη που είναι απαραίτητα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι τα εξής :
Α. Κλινοσκεπάσματα (παπλώματα, κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια και πετσέτες).
Β. Χειμερινά ρούχα (μπουφάν, μάλλινα πουλόβερ κ.λπ.)
Γ. Τρόφιμα μακράς διαρκείας (παιδικές τροφές, γάλα μακράς διαρκείας, χυμοί μακράς διαρκείας, φρυγανιές, μπισκότα, κουλουράκια, διάφορα τυποποιημένα γλυκίσματα και σνακ, δημητριακά, κονσέρβες, μαρμελάδες, μέλι και ζάχαρη).
Δ. Είδη ατομικής υγιεινής: (χαρτί υγείας, ρολό κουζίνας, βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα και σερβιέτες).
«Με γνώμονα την ανθρώπινη αλληλεγγύη, καλούμε όλους τους πολίτες της Ηπείρου να συμμετέχουν σε αυτή μας την προσπάθεια τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Η χώρα μας έχει αποδείξει με πράξεις κοινωνικής ευθύνης τον αλτρουισμό της και έχει υπηρετήσει πιστά τα ιδεώδη του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τις γειτονικές μας χώρες, καλούμαστε για άλλη μια φορά να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στις τεράστιες ανάγκες των πληγέντων για επιβίωση», αναφέρεται στο κάλεσμα προς τους πολίτες.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων και ιατροφαρμακευτικού υλικού για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία προχωρά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων από αύριο Τετάρτη και για δέκα μέρες, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία της (Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 3ος όροφος).
Τα είδη, που συγκεντρώνονται, είναι τα εξής:
Τρόφιμα (κονσέρβες, σκόνη γάλακτος για παιδιά, βρεφικές τροφές, ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια, μπισκότα, γάλατα εβαπορέ, ελαιόλαδο, πελτέδες, εμφιαλωμένα νερά).
Ιατροφαρμακευτικό υλικό (γάζες αποστειρωμένες, γάντια μιας χρήσης, οινόπνευμα, φυσιολογικούς ορούς, Betadine, χάνζαπλαστ, παυσίπονα και αντισηπτικά).
Άλλα αναγκαία (κουβέρτες, ισοθερμικά [όλα τα μεγέθη], μπουφάν, κασκόλ, σκούφοι, ρούχα παιδικά και ενηλίκων σε καλή κατάσταση, μπότες, πάνες μωρών και ενηλίκων, σερβιέτες, είδη ατομικής υγιεινής, φακούς και χαρτιά υγείας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6947158361 και 6948685449.

Και από το ΕΚΙ

Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας πραγματοποιεί από τη Δευτέρα και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, άμεση ανάγκη υπάρχει για κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, χανζαπλάστ και είδη ατομικής υγιεινής. Η συγκέντρωση των υλικών γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.