ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κάλεσμα από το ΕΚΙ σε συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών προγραμματίζει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Αβέρωφ, την Τετάρτη στις 10 το πρωί.

Πριν λίγες ημέρες, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου έκανε γνωστό πως οικογένεια χαμηλοσυνταξιούχων στην Ανατολή, κινδυνεύει να χάσει την πρώτη κατοικία της, ενώ στην ανακοίνωση – κάλεσμα, κάνει λόγο για «πογκρόμ» κατά χιλιάδων λαϊκών οικογενειών.
«Με την έκρηξη της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας να τσακίζει τις λαϊκές οικογένειες, με το λαϊκό εισόδημα σμπαραλιασμένο, συνεχίζεται το πογκρόμ πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών σε όλη τη χώρα! Η μεταβίβαση των δανείων απ τις τράπεζες στα κοράκια-funds και στους servicers (διαχειριστές), οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και απειλές κάνουν κόλαση καθημερινά τη ζωή χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών», τονίζεται στην ανακοίνωση, που στρέφεται κατά της σημερινής αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης. «Όλα τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις κόβουν και ράβουν ή μία πάνω στην άλλη εξοπλίζοντας τα αρπακτικά, με αποκορύφωμα το ιδιώνυμο του ΣΥΡΙΖΑ που στέλνει αγωνιστές στα δικαστήρια όταν εναντιώνονται στους πλειστηριασμούς. Καμία αναμονή λοιπόν σε νέους σωτήρες, τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός», τονίζει το Εργατικό Κέντρο και απαιτεί την αναστολή των πλειστηριασμών και ρυθμίσεις στις οποίες μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες.