ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με όραμα μια πιο «Όμορφη Πόλη»

Στην κούρσα των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου μπήκε και επίσημα ο Παντελής Κολόκας, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Ιωαννίνων ως επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα - Όμορφη Πόλη».

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης στο ξενοδοχείο The Lake Hotel, με τον Π. Κολόκα να εκφράζει τη φιλοδοξία και την αισιοδοξία του ότι η παράταξή του θα διαχειριστεί τις τύχες του Δήμου Ιωαννιτών για τα επόμενα χρόνια και όχι μόνο για την επόμενη δημοτική θητεία.
Στην ομιλία του δεν μπήκε σχεδόν καθόλου στο προγραμματικό κομμάτι, λέγοντας ότι το πρόγραμμα θα παρουσιάζεται σταδιακά, ανά ξεχωριστό τομέα, ενώ δεν ανακοινώθηκαν ονόματα των υποψηφίων. Κατά βάση, ο Π. Κολόκας βασίστηκε σε έναν οραματικό λόγο για τα Γιάννενα του μέλλοντος, ενώ έκανε επίκληση στη συνένωση δυνάμεων και στη συλλογική δουλειά, λέγοντας ότι το παρόν και το μέλλον ενός Δήμου «δεν μπορεί να εξαρτάται ούτε να καθορίζεται από τις αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης για τη ροή των κρατικών χρηματοδοτήσεων ούτε και από τη λογική των συσχετισμών στο δημοτικό συμβούλιο και την τήρηση των πολιτικών ή των παραταξιακών ισορροπιών».
Ο Π. Κολόκας ανέφερε ότι αυτό που λείπει από τον Δήμο Ιωαννιτών είναι το όραμα και η ακράδαντη πεποίθηση ότι μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε την πόλη μας ακόμη καλύτερη, περισσότερο ανθρώπινη και βιώσιμη, μία ακόμη πιο «Όμορφη Πόλη», ενώ ξεκαθάρισε ότι δε θα μηδενίσει ή θα ακυρώσει το έργο κανενός, πιστεύοντας καλοπροαίρετα ότι δεν υπήρξε ποτέ κανείς, που εξελέγη στο αξίωμα του δημάρχου της πόλης, που να μην ήθελε να πετύχει και να αφήσει μία παρακαταθήκη για το μέλλον.
«Προφανώς, κάποιοι άφησαν έργο και έβαλαν τη σφραγίδα τους. Επίσης, κάποιοι έθεσαν τις βάσεις για κάτι καλύτερο. Κάποιοι άλλοι κατάφεραν λιγότερα ή ελάχιστα. Άλλοι έτυχε να διοικήσουν τον Δήμο σε εποχές που τα χρήματα ήταν περισσότερα. Άλλοι έτυχε να διοικήσουν τον Δήμο σε δύσκολες συνθήκες, όπως ήταν τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης, που οι σχεδιασμοί ήταν δύσκολο να υλοποιηθούν, αλλά κι εκείνοι πιστεύω ότι θα μπορούσαν να σχεδιάσουν και να κάνουν έναν καλύτερο προγραμματισμό για το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κολόκας απάντησε και ως προς όσους συγκρίνουν το σημερινό του εγχείρημα με την ίδρυση της «Κοινωνίας Πολιτών» το 2014, επιλέγοντας τότε τη συνεργασία με την παράταξη του Θωμά Μπέγκα. «Δώσαμε έναν έντιμο και ξεκάθαρο αγώνα, που επισφραγίστηκε με ένα μάθημα πολιτικού ήθους και ωριμότητας. Ήταν τότε που η έννοια της “συναίνεσης” δεν υπήρχε στον Δήμο Ιωαννιτών, ούτε καν στο λεξιλόγιο. Εμείς την κάναμε πράξη και προχωρήσαμε στη συνεργασία με την παράταξη που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, μετά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Χωρίς εγωισμούς, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς προαπαιτούμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά, φροντίζοντας, ωστόσο, να κρατήσει και μια απόσταση από τα πεπραγμένα εκείνης της δημοτικής αρχής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «… διαφορετικές προσδοκίες είχαμε και διαφορετική πορεία περιμέναμε από τη δημοτική αρχή στην οποία μετείχαμε».
Κλείνοντας την ομιλία του, ανέφερε πως το παρελθόν είναι ο οδηγός του μέλλοντος και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους, ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα και την πολιτική τους ιδεολογία.

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα ξεκινά η συστηματική δουλειά

Γεωργία Χαλάτση

Ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα προσβασιμότητας

Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

Ηπειρωτικός Αγών