ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παραίτηση Β. Γιωτόπουλου για λόγους απογοήτευσης από την πολιτεία

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου Βορείων Τζουμέρκων και κάθε άλλη αρμοδιότητά του υπέβαλε ο Βαγγέλης Γιωτόπουλος, παραμένοντας στη θέση του δημοτικού συμβούλου μέχρι το τέλος της θητείας του.

Η παραίτησή του έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν του επετράπη να παρέμβει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, όπου συζητήθηκε η το έργο «Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός στο ρέμα Μελισσουργιώτικο», επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του οποίου είχαν γνωμοδοτήσει αρνητικά τόσο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων όσο και η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.
Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Γιωτόπουλος περιγράφει ότι ανέμενε επί δυόμιση ώρες έξω από την αίθουσα, που συνεδρίαζε το ΠΕΣΠΑ, χωρίς τελικά να του δοθεί η δυνατότητα να εκφράσει τις θέσεις του δημοτικού συμβουλίου, ενώ εκφράζει και μια έμμεση δυσαρέσκεια προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά, ο οποίος τον διαβεβαίωνε ότι υπάρχουν ζητήματα με το συγκεκριμένο έργο και δε θα αδειοδοτηθεί.
«Εγώ προσωπικά σαν αιρετός που διανύω τον 9ο χρόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα απογοητεύτηκα πλήρως. Τι θα πω αύριο στους δημότες, που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια που ο Δήμαρχος μου εμπιστεύτηκε τις ανώτερες θέσεις στον Δήμο, όπως του Προέδρου του Δ.Σ. δύο θητείες και του Αντιδημάρχου άλλες δύο θητείες; Πώς θα αντικρίσω τα μέλη της Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου ως Πρόεδρος, που παλεύουμε τόσα χρόνια και καταφέραμε να βάλουμε την περιοχή μας στον τουριστικό χάρτη της χώρας; Τι θα απαντήσω στα παιδιά μου και τα εγγόνια μου, που ξέρουν ότι υπερασπίζομαι το καλό του τόπου πάντα με ήθος και όραμα; Σήμερα όλα αυτά γκρεμίστηκαν, σήμερα όλα αυτά δεν ισχύουν! Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να παλεύω για τα κοινά γιατί κάποιοι δεν μου το επιτρέπουν», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση εδώ

 

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλο

Ηπειρωτικός Αγών

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων φώτισε «μπλε» το Δημαρχείο του

Από τα γήπεδα της Πορτογαλίας στη σκιά της Στρογγούλας