ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δώρο ζωής σε Ελλάδα και Ιταλία

Ζωή σε συνανθρώπους μας σε Ελλάδα και Ιταλία χάρισε με τον θάνατό του ένας 59χρονος, που έχασε τη μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Τις βραδινές ώρες της Πέμπτης στήθηκε μια «γέφυρα ζωής» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για την λήψη των νεφρών, του ήπατος και της καρδιάς, από τις χειρουργικές ομάδες του ΠΓΝΙ και του Λαϊκού Νοσοκομείου καθώς και την καρδιοχειρουργική ομάδα από το Μπάρι της Ιταλίας.

Η διαδικασία μεταμόσχευσης των οργάνων στους συμβατούς λήπτες βρίσκεται εν εξελίξει στα αντίστοιχα Κέντρα της Ελλάδας και της Ιταλίας, όπως αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου, ευχαριστώντας βαθύτατα τους οικείους του θανόντα, οι οποίοι είχαν το μεγαλείο να προσφέρουν ζωή σε συνάνθρωπους μας.

Ευχαριστεί επίσης, το προσωπικό της ΜΕΘ που ανέλαβε τις διαδικασίες της δωρεάς οργάνων, την Αναισθησιολογική Κλινική και τις χειρουργικές ομάδες λήψης των οργάνων, που διεκπεραίωσαν το δύσκολο αυτό έργο υπό τον γενικό συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της τοπικής συντονίστριας Ηπείρου του ΕΟΜ.

Σχετικά άρθρα

Ψυχιατρική ΠΓΝΙ: Αδυναμία εισαγωγής νέων περιστατικών λόγω κορωνοϊού

Ηπειρωτικός Αγών

Προς αποκατάσταση ο μαστογράφος

Γεωργία Χαλάτση

Δώρο ζωής σε δύο νεφροπαθείς από 57χρονο