Φωτό αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τρεις νεκροί τον Δεκέμβριο σε τροχαία στην Ήπειρο

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα θανατηφόρα τροχαία στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. Επίσης, καταγράφηκαν δύο σοβαρά και τέσσερις ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, η υπερβολική ταχύτητα, η ολισθηρότητα οδοστρώματος – καιρικές συνθήκες, η έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς.

Με το γκάζι στο… πάτωμα

Συνολικά 6.192 παραβάσεις βεβαιώθηκαν τον Δεκέμβριο στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Οι περισσότερες παραβάσεις (1.172) βεβαιώθηκαν για υπερβολική ταχύτητα, ενώ ακολουθούν αυτές για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας (255) και για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση (152). Επίσης, βεβαιώθηκαν 102 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 78 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 59 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 53 για αντικανονικό προσπέρασμα, 28 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 17 για φθαρμένα ελαστικά και επτά για αντικανονικούς ελιγμούς.
Σημειώνεται, ακόμη, ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 74 παραβάσεις, που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα, και 317 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Σχετικά άρθρα

Επί ποδός η Τροχαία για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων

Γεωργία Χαλάτση

1588 παραβάσεις στην Ήπειρο

Ηπειρωτικός Αγών

Πάνω από 1300 παραβάσεις σε μια εβδομάδα