ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βασιλόπιτες σε έξι μικρά χωριά έκοψε ο Γ. Αμυράς

Δίπλα στους κατοίκους έξι μικρών χωριών του νομού Ιωαννίνων βρέθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμυράς για να ανταλλάξει ευχές, κόβοντας την παραδοσιακή βασιλόπιτα, και να συζητήσει μαζί τους τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε στο Εκκλησοχώρι Ζίτσας, με τους 30 κατοίκους και τόπο καταγωγής του, στην Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας, με μοναδική κάτοικο την 93χρονη κα Μαριάνθη, παρουσία του δημάρχου Κόνιτσας Νίκου Εξάρχου, στα Πλαίσια, με τους 42 κατοίκους, παρουσία του αντιδημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Βαγγέλη Γιωτόπουλου και του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Χάρη Λαζάνη, στη Νέα Μουσιωτίτσα παρουσία του δημάρχου Δωδώνης Χρήστου Ντακαλέτση, στη Χρυσοβίτσα παρουσία των αντιδημάρχων Μετσόβου Πασχάλη Τσιρώνη και Γιάννη Μπούμπα και του προέδρου του δημοτικού δυμβουλίου Κωνσταντίνου Τζίμα, και, τέλος, στη Βίτσα, το χωριό των 45 κατοίκων, παρουσία του δημάρχου Ζαγορίου Γιώργου Σουκουβέλου και του προέδρου της κοινότητας Στάθη Βασδέκη.
«Όσες φορές κι αν βρεθώ στα υπέροχα μικρά χωριά του τόπου μας, θαυμάζω τη δύναμη των ανθρώπων που τα κρατούν ζωντανά. Γι’ αυτό άλλωστε επέλεξα αυτά τα χωριά για να ξεκινήσω τη νέα χρονιά, κόβοντας μαζί τους την παραδοσιακή βασιλόπιτα. Η Ελλάδα αλλάζει, κανείς δε μένει πίσω», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γ. Αμυράς.

Σχετικά άρθρα

Συντονιστής για την ανάπλαση των καμένων περιοχών ο Γ. Αμυράς

Νικητής από την καραμπόλα εδρών ο Ν. Έξαρχος – Εκτός Βουλής ο Γ. Αμυράς

Περιβαλλοντικοί «διαξιφισμοί» σε προεκλογικό φόντο