ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εκδήλωση τιμής με μήνυμα προς την ηγεσία

Τους αστυνομικούς, που τραυματίστηκαν εν ώρα καθήκοντος και πλέον εκτελούν υπηρεσία γραφείου, τίμησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της εκλογοαπολογιστικής της συνέλευσης.

Τις τιμητικές πλακέτες επέδωσαν ο Γενικός Επιθεωρητής  Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γρηγόρης Γερακαράκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Βασίλης Μουσελίμης, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων Γεώργιος Αζέλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου Θεόδωρος Κολιοπάνος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων Ανέστης Κωσνταντινίδης και ο γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Κίτσιος.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Κ.Ε.Υ.Α.-Π.Ο.ΑΣ.Υ. Δημήτρης Καραγιαννόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Θεσπρωτίας Βασίλειος Νάκος, ο πρόεδρος  της Ένωσης αποστράτων Σπυρίδων Κίτσιος ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Αστυνομίας Ηπείρου Γιάννης Παπανδρέου και διοικητές υπηρεσιών.

«Πρόκειται για το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε απέναντι σε αυτούς και τις οικογένειές τους για την ταλαιπωρία που υπέστησαν μετά τον τραυματισμό τους εν ώρα καθήκοντος. Η πολιτεία οφείλει άμεσα να προχωρήσει στη θωράκισή μας και στην αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας μας», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος ενημέρωσε τους αστυνομικούς για τις τρέχουσες συνδικαλιστικές εξελίξεις και διεκδικήσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από πλευράς της Ομοσπονδίας προκειμένου να υλοποιηθεί το πάγιο αίτημα για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας τους. Ενημέρωση, τόσο για το νέο Βαθμολόγιο αλλά και για συνταξιοδοτικά ζητήματα, πραγματοποιήθηκε από τον Δημήτρη Καραγιαννόπουλο, ο οποίος διεξοδικά και εμπεριστατωμένα απάντησε σε πληθώρα ερωτημάτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για όσους έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, ενώ έγινε και η καθιερωμένη κοπή της πίτας.

Σχετικά άρθρα

Επέστρεψε ο υπουργός, επέστρεψε και το αίτημα

Ζητά πρόνοια για την κάλυψη των κενών

Κίνδυνος αποδυνάμωσης λόγω συνταξιοδοτήσεων