ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ευθείες βολές κατά ΟΦΥΠΕΚΑ και Επιθεωρητών Περιβάλλοντος

Νέες βολές κατά των στελεχών του ΟΦΥΠΕΚΑ, αλλά και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αυτή τη φορά, εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, με μοναδική αφορμή το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε νερό στα σημεία του ποταμού Λούρου που παρενέβη η Περιφέρεια, όχι όμως σε άλλα σημεία, στα οποία δεν έγιναν παρεμβάσεις.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, αποτελεί απόδειξη των ισχυρισμών του ότι τα προβλήματα προέκυψαν από τη λειψυδρία και όχι από αστοχίες στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της Περιφέρειας, όπως αναφέρουν στις εκθέσεις τους οι δύο υπηρεσίες.
«Ήθελαν να δημιουργήσουν θέμα. Απαξιώνουν τους υπαλλήλους που δουλεύουν στις υπηρεσίες, απαξιώνουν τους ανθρώπους που έπαθαν ζημιές στην περιουσία τους»., ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «όταν πάνε να κάνουν μια αυτοψία, πρέπει να την κάνουν με σκέψη, ωριμότητα και όχι επιδερμικότητα».
Ωστόσο, ο περιφερειάρχης δεν έμεινε σε αυτό, αλλά προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, αναφερόμενος σε ένα άλλο έργο, στο οποίο είχε εμπλοκή ο ΟΦΥΠΕΚΑ, με αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις. Ο λόγος για το έργο στον δρόμο, που συνδέει την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας με τον κόμβο Πεδινής, παραπλεύρως του πολυκαταστήματος Praktiker. Κατά την αποκατάσταση του δρόμου, ανέφερε, τοποθετήθηκαν σωλήνες δύο μέτρων, όπως προβλεπόταν λόγω φορτίου από την υδραυλική μελέτη. «Αυτό εστάλη στον ΟΦΥΠΕΚΑ για να γνωματεύσει, αν και όταν πρόκειται για τάφρους πρώην ΤΟΕΒ δεν είναι αρμοδιότητα ΟΦΥΠΕΚΑ ή του υπουργείου. Μας έδωσαν πλήρη άδεια γι’ αυτό και σε λίγο καιρό μας έστειλαν νέο έγγραφο, που αναιρούσε την άδεια που είχαν δώσει. Τους στείλαμε απάντηση και μετά μας ενημέρωσαν ότι ισχύει η άδεια που μας είχαν δώσει αρχικά. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύουν επιπόλαια, δε δουλεύουν με σκέψη. Δυστυχώς δημιουργούν καταστάσεις χωρίς καταστάσεις», τόνισε.

Θέλει «καθαρή» τη μελέτη η Περιφέρεια

Στα χέρια του Υπουργείου Υποδομών παραμένει η μελέτη για το τμήμα της συνδετήριας οδού της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα από τη γέφυρα Καμπής μέχρι και την παράκαμψη Νικοπόλεως, την οποία έχει συμφωνηθεί να ολοκληρώσει η Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου.
Ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, στο πλαίσιο συναντήσεών του στο Υπουργείο Υποδομών, ζήτησε να κλείσουν οι οικονομικές υποχρεώσεις που υπάρχουν με τον μελετητή που έχει αναλάβει το έργο από το 2007 και στη συνέχεια να παραλάβει το φάκελο του η Περιφέρεια Ηπείρου. «Αυτή θα είναι η απαρχή για να ασχοληθεί η Περιφέρεια με την υλοποίηση του έργου. Εμείς θέλουμε να είναι όλα καθαρά. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε υποχρεώσεις από το 2007», σημείωσε.
Συνεργασία στο Υπουργείο Υποδομών υπήρξε και για τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά, για τον οποίο υπάρχει η εκπεφρασμένη δέσμευση ότι θα δημοπρατηθεί εντός του Ιανουαρίου.
Όπως ανέφερε ο κ. Καχριμάνης, το τμήμα μέχρι το Καλπάκι θα δημοπρατηθεί απευθείας, καθώς έγιναν οι απαλλοτριώσεις και έχουν καταγραφεί τα κτηματολόγια, ενώ το υπόλοιπο θα περιληφθεί στη δημοπράτηση ως προαίρεση γιατί δεν υπάρχει κτηματολόγιο. Ωστόσο, τα χρήματα θα μπουν για το σύνολο του έργου.

Σχετικά άρθρα

Για λόγους ελαφριάς συντήρησης η παράταση της διακοπής κυκλοφορίας

Αποστόλης Τζελέτας

Αίτημα επανελέγχου του φακέλου για το υδροηλεκτρικό στον Καλαρρύτικο

«Είπα… ξείπα» για την επικινδυνότητα της Εγνατίας

Αποστόλης Τζελέτας