ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ζητούμενο η διατήρηση στην κορυφή

Το «στοίχημα» της παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, σε λογικές τιμές, κερδίζουν χρόνο με τον χρόνο τα Γιάννενα και ευρύτερα ο νομός, όπως αποδείχθηκε και κατά τη φετινή εορταστική περίοδο, η καλύτερη ίσως των τελευταίων ετών από πλευράς επισκεψιμότητας.

Η δημοφιλία του προορισμού «Ιωάννινα» έχει συνεχώς ανοδική τάση, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των φορέων και των επαγγελματιών, αλλά οι τελευταίοι είναι αυτοί που πραγματικά έχουν καταλυτικό ρόλο στην ικανοποίηση των επισκεπτών και την αξιοποίηση της τουριστικής προβολής.

Και αυτό φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια το έχουν αντιληφθεί όλοι, μεγαλύτεροι και μικρότεροι επιχειρηματίες του τουρισμού, με αποτέλεσμα να παρέχουν στους επισκέπτες, υπηρεσίες που αξίζουν τα χρήματα που δαπανούν.

Αυτό υποστηρίζει, σύμφωνα και με τα στοιχεία που διαθέτει από την επαφή του με επισκέπτες και επιχειρηματίες, το Γραφείο τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών και ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας.

Εξάλλου, σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιώνεται και από τις πληρότητες κατά την περίοδο των εορτών, που άγγιξαν το 100%, όπως ανέφερε ο κ. Γκόλας ευχαριστώντας τους επαγγελματίες του κλάδου για τη συνεργασία, που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και η οποία έχει φέρει άμεσα αποτελέσματα στην περιοχή, κατατάσσοντας τη στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

«Για τα Γιάννενα, την πόλη αλλά και ολόκληρο τον νομό, η εορταστική περίοδος που ολοκληρώθηκε ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών. Όχι μόνο από οικονομικής άποψης, αφού ο τουρισμός είναι μία πολυσύνθετη υπόθεση, με προστιθέμενη αξία.

Η περιοχή μας δέχθηκε ένα κύμα επισκεπτών, που διαφήμισαν τα Γιάννενα, τις ομορφιές της πόλης και του νομού, τα αξιοθέατα αλλά και τις υπηρεσίες που απόλαυσαν. Όλοι αυτοί είναι εν δυνάμει πρεσβευτές μας», σημείωσε, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι των υπηρεσιών.

«Άλλωστε η παροχή υπηρεσιών αποτελεί έναν σημαντικό και κρίσιμο κρίκο στην υπόθεση του τουρισμού. Γιατί δεν αρκεί μία περιοχή να είναι όμορφη, δεν αρκεί να διαθέτει σημαντική πολιτιστική κληρονομιά και αξιοθέατα. Χρειάζεται να διαθέτει τουριστική παιδεία, υπηρεσίες ποιοτικές και άριστες και αυτό το στοίχημα φαίνεται ότι στα Γιάννινα το κερδίζουμε. Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλος, όμως βλέπουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. Αποτελέσματα που είναι προϊόν συνεργασίας και συνεργειών, που αναπτύσσουμε και οι οποίες θα συνεχιστούν με σημαντικά βήματα το επόμενο διάστημα», σημείωσε.

Βέβαια, το «στοίχημα» αυτό απαιτεί μια διαρκή προσπάθεια, αφού ακόμη και μεμονωμένα λάθη επαγγελματιών, μπορούν να ζημιώσουν συνολικά την εικόνα της περιοχής. «Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε σε ό,τι αφορά τόσο τις τιμές όσο κυρίως στην ποιότητα των υπηρεσιών. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι πως οι κριτικές των επισκεπτών είναι θετικές και θέλουμε να τις διατηρήσουμε. Γι’ αυτό είμαστε σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του κλάδου, με τους οποίους εργαζόμαστε από κοινού προκειμένου να σταθεροποιήσουμε αρχικά και στη συνέχεια να ανεβάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε τον προορισμό Ιωάννινα», υπογράμμισε, απαντώντας σε ερώτηση.

Παράλληλα ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του τμήματος τουρισμού, που εργάστηκαν αυτές τις μέρες ανεξαρτήτως ωραρίου και ταλαιπωρίας, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού γιατί υπερέβαλαν εαυτούς αλλά και τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του δήμου και της περιφέρειας, που ενεργήσαν συντονισμένα, με αποτέλεσμα η μεγάλη πλειοψηφία των τουριστών να φύγει, έχοντας μόνο όμορφες εικόνες από τα χιονισμένα Γιάννενα.

 

Βάσιμη αισιοδοξία για νέες πτήσεις

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γκόλας στην αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων, το οποίο ήδη προσελκύει το ενδιαφέρον και νέων αεροπορικών εταιριών και τουριστικών πρακτόρων.

Αυτό το διάστημα υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις με αεροπορικές εταιρίες, που θέλουν να το εντάξουν στο πτητικό τους πρόγραμμα και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Όπως ανέφερε ο κ. Γκόλας, φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που είδαμε αυτή την περίοδο στα Γιάννενα τουρίστες από την Ευρώπη και το Ισραήλ, σε τόσο μεγάλο βαθμό. «Ελπίζω βάσιμα ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα υπάρχουν όχι μόνο πτήσεις τσάρτερ λόγω εορτών αλλά και προγραμματισμένες πτήσεις εξωτερικού με προορισμό τα Γιάννενα», κατέληξε.

 

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας