ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στο προσκήνιο το αίτημα για Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Το αίτημα της ίδρυσης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στην Παμβώτιδα επανήλθε στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν η επικεφαλής Τατιάνα Καλογιάννη και τα μέλη της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Σπύρος Γκίζας και Ντίνος Παπαδόπουλος με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του αθλητικού συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων.

Από την εκτεταμένη ενημέρωση που παρείχε τόσο ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Φρίγκας όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ερασιτεχνών αλιέων, αναδείχθηκαν τρία κύρια θέματα, για τα οποία ζητούν την αρωγή και συνεπικουρία του Δήμου προκειμένου να επιλυθούν.
Το πρώτο αφορά την εκπόνηση ενός κανονιστικού πλαισίου για τη Λίμνη Παμβώτιδα, από το οποίο θα προκύψει η χωροθέτηση των δραστηριοτήτων (αλιεία, αθλήματα υγρού στίβου, κλπ) στα λιμναία ύδατα, οι κατευθύνσεις και ο τρόπος ελέγχου για τον εμπλουτισμό με γόνο ή ψάρι, η θεσμοθέτηση ιχθυόσκαλας κ.λπ. Το δεύτερο αφορά την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου στα Γιάννενα, το οποίο θα συμβάλλει στη διαχείριση της εμπορικής, επιβατικής, τουριστικής, ναυταθλητικής και αλιευτικής δραστηριότητας, και το τρίτο την άρση των δυσκολιών για την προσωρινή κατασκήνωση των αθλητών κατά τη διάρκεια τέλεσης αδειοδοτημένων αγώνων αθλητικής αλιείας σε προκαθορισμένες θέσεις, μετά από καθορισμό μέσω ευδιάκριτων σημάνσεων.
Η κ. Καλογιάννη, από την πλευρά της, τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης σταθερής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που δραστηριοποιούνται στη λίμνη Παμβώτιδα, με στόχο της ανάδειξή της ως πυρήνα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας

Τ. Καλογιάννη: Εκτίμηση για τους κ.κ. Νάτση, Πατσούρα και Παπαχρήστο