ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έτοιμα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, στο περίμενε για την ανακοίνωση

Έτοιμα είναι τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για τις εθνικές εκλογές, ωστόσο η ανακοίνωσή τους δε θα γίνει πριν τα μέσα Ιανουαρίου, καθώς όλα δείχνουν πως οι εκλογές θα γίνουν με τη νέα απογραφή, που θα επιφέρει αλλαγές σε πολλές εκλογικές περιφέρειες.

«Δε θέλουμε να βάζουμε και να βγάζουμε ονόματα στην πρότασή μας», ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Βαγγέλης Αργύρης, από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, εξηγώντας τους λόγους, που οι ανακοινώσεις καθυστερούν.
Ο κ. Αργύρης έκανε λόγο για ένα δύσκολο έργο, καθώς η προσφορά ήταν μεγάλη. «Η δυσκολία μας δεν ήταν να βρούμε υποψηφίους. Η δυσκολία ήταν να βρούμε τους πιο ικανούς και άξιους. Το θέμα μας, επίσης, ήταν, ότι οι ικανοί και άξιοι που είχαμε στο Μητρώο των ενδιαφερομένων που έκαναν αίτηση συμμετοχής στα ψηφοδέλτια, ήταν πολλοί και δε χωρούσαν όλοι σε ένα ψηφοδέλτιο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε σε άλλο σημείο: «Η πρότασή μας δεν είναι μια γέννα από το κεφάλι της Χαριλάου Τρικούπη. Δεν είναι απότοκο μαγειρέματος πίσω από κλειστές πόρτες. Η πρότασή μας είναι αποτέλεσμα ανοιχτής και συλλογικής προσπάθειας. Στην πρότασή μας εκπροσωπούνται όλα τα κοινωνικά στρώματα. Είναι προϊόν άμεσης επαφής χωρίς ενδιάμεσους για τους ενδιαφερόμενους. Είναι πρόταση που συμπεριλαμβάνει όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ με μεγάλη δόση ανανέωσης».
Ο κ. Αργύρης ζήτησε από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή την έγκρισή της για να δοθεί η δυνατότητα σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στις μονοεδρικές, να χρησιμοποιηθούν κάποιοι από τους γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών, «οι οποίοι μετά από έρευνα κρίθηκε ότι είναι οι πιο κατάλληλοι».
Πλέον η Επιτροπή Ψηφοδελτίων θα προχωρήσει στη συλλογή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών, γιατί οι προτάσεις, όπως και όλων των κομμάτων, δεν κατατίθενται πλέον στις εκλογικές περιφέρειες όπως παλιά, αλλά κεντρικά και αυτό έχει μεγάλη γραφειοκρατία, όπως σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Στην Πρέβεζα αύριο ο Ν. Ανδρουλάκης

Αισιοδοξία ότι θα είναι στη όχθη των νικητών

Ν. Ανδρουλάκης: «Στόχος μας είναι να γίνουμε κυβέρνηση»

Αποστόλης Τζελέτας