ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Θα το καταργήσουμε…»

Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας εξέφρασε η βουλευτής Ιωαννίνων του κόμματος Μερόπη Τζούφη, σε συνέχεια της συνάντησης με τη διοίκηση και εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.

Η κ. Τζούφη, η οποία είχε αρχικά προγραμματίσει να επισκεφθεί και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», κάτι που, ωστόσο, θα γίνει τις επόμενες ημέρες, έκανε λόγο για κατεδάφιση του ΕΣΥ και των όσων κατακτήθηκαν εδώ και 40 χρόνια, σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα τις αλλαγές, που επιφέρει το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο.
Μιλώντας ειδικότερα για το ΕΚΑΒ, ανέφερε πως το σύνολο του προσωπικού αντιλαμβάνεται πως δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες υγείας, σημειώνοντας πως ο νέος νόμος προβλέπει παραχώρηση σε ιδιώτες των δευτερογενών διακομιδών, αυτών δηλαδή από τα νοσοκομεία. «Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό και για την ποιότητα της προσφοράς υπηρεσιών και για τους ίδιους εργαζόμενους, που θα προσλαμβάνονται με ελαστικές σχέσεις εργασίες», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το σύνολο των διακομιδών θα πρέπει να γίνεται από το ΕΚΑΒ, με παράλληλη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, «διότι είναι χρήσιμοι άνθρωποι του συστήματος που έχουν ήδη δώσει δείγμα τα γραφής».
Η κ. Τζούφη τόνισε την ανάγκη να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία, σημειώνοντας ότι πρέπει να φτάσουν στο 7%, κάτι που μπορεί να γίνει με τη διάθεση 2 δισ. ευρώ από τον ετήσιο προϋπολογισμό και 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε τη διαφωνία της με τη χορήγηση του επιδόματος των 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς, ειδικά στη δεδομένη χρονική συγκυρίας, υποστηρίζοντας ότι η παροχή αυτή πρέπει να δοθεί στους εργαζόμενους της υγείας.
Τέλος, επανέλαβε τη δέσμευση για κατάργηση του συνόλου του νομοσχεδίου στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ γίνει κυβέρνηση και στάθηκε στο ριζικά διαφορετικό πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, που μιλάει για ενισχυμένο, διευρυμένο και ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, με πρόσληψη 15.500 υγειονομικών σε ορίζοντα τετραετίας, καθώς σήμερα υπάρχουν 30% ακάλυπτες υγειονομικές ανάγκες στο 30% και στο σύστημα υγείας υπηρετούν 10.000 άνθρωποι λιγότεροι, παρά την πανδημία.

Σχετικά άρθρα

«Μεμφόμαστε την κυβέρνηση για να διαφυλάξουμε το Κράτος Δικαίου»

Η κοινωνική αντιπολίτευση οδηγεί σε μέτωπο εντός Βουλής

Ένα ακόμη… «στο τέλος του έτους» για το Π.Δ. της Παμβώτιδας

Αποστόλης Τζελέτας