ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αντίστροφη μέτρηση για τον νέο πρύτανη

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του πρύτανη μπαίνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με τους δύο υποψηφίους και τα προτεινόμενα από αυτούς σχήματα αντιπρυτάνεων να παρουσιάζουν τις θέσεις και τα προγράμματά τους στα συλλογικά όργανα και το νέο Συμβούλιο Διοίκησης.

Υποψηφιότητα για τη θέση του πρύτανη έχουν καταθέσει η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Άννα Μπατιστάτου, με προτεινόμενους αντιπρυτάνεις τους Παναγιώτα Καντή από το τμήμα Φυσικής, Ιωάννη Λεονάρδο από το ΒΕΤ, Θεόδωρο Ματίκα από το τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και Ξενοφώντα Μπίτσικα από τη Σχολή Καλών Τεχνών, καθώς και ο νυν αντιπρύτανης, καθηγητής Πληροφορικής Σταύρος Νικολόπουλος με προτεινόμενους αντιπρυτάνεις τους Μηνά Πασχόπουλο (νυν αντιπρύτανη) από την Ιατρική Σχολή, Πέτρο Μαραγκό από το ΒΕΤ, Κωνσταντίνο Σκομπρίδη από το τμήμα Χημείας και Παναγιώτη Κόκκα από το τμήμα Φυσικής.
Οι διαδικασίες εκλογής προβλέπεται να ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, όταν οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν τα βιογραφικά και τα προγράμματα τους στα μέλη του νέου ενδεκαμελούς Συμβουλίου Διοίκησης, οι οποίοι είναι και οι εκλέκτορες.
Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου οι υποψήφιοι θα βρεθούν για τον ίδιο λόγο ενώπιον των μελών της Συγκλήτου και την Παρασκευή θα γίνει η παρουσίαση τους σε ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα.
Η ψηφοφορία εκλογής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ενώ απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία, που σημαίνει ότι ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες από μία ψηφοφορίες.

Σχετικά άρθρα

Φυσικό Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – «Ατυχής και επιζήμια» κάθε αναφορά περί κινδύνου κλεισίματος

Άννα Μπατιστάτου – Συστηματική προσπάθεια βελτίωσης των φοιτητικών κατοικιών

«Πρώτη» για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία