ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στις 9 Δεκεμβρίου η συζήτηση για τον Λούρο στο περιφερειακό συμβούλιο

Με εισήγηση και από την πλευρά του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη θα γίνει η συζήτηση σε σχέση με τον ποταμό Λούρο στο περιφερειακό συμβούλιο της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, από την πλευρά του περιφερειάρχη θα γίνει ενημέρωση «επί θεμάτων που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών της Περιφέρειας Ηπείρου και επί παρεμβάσεων που έχουν γίνει από την Περιφέρεια Ηπείρου», ενώ παράλληλα θα συζητηθεί και το κοινό αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Λαϊκή Συσπείρωση», «Κοινό των Ηπειρωτών», «Ήπειρος Όλον», «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» και «Ανυπότακτη Ήπειρος» για την προστασία των ποταμών και την αντιπλημμυρική προστασία της Ηπείρου.
Για την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένες δύο συνεδριάσεις. Η πρώτη στις 2 το μεσημέρι, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την ψήφιση του προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης οικονομικού έτους 2023», και η δεύτερη στις 3 το μεσημέρι, με έξι θέματα ημερήσιας διάταξης.
Εκτός του θέματος του Λούρου, θα συζητηθούν η έγκριση του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου, η λήψη απόφασης για συνένωση εδρών -διοικητικών μονάδων ΤΑΞΙ στους Δήμους Ζαγορίου και Δωδώνης κ.ά.