ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

19 θέσεις ΔΕΠ για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Τετρακόσιες θέσεις μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) «μοιράζει» στα πανεπιστήμια της χώρας το υπουργείο Παιδείας, με στόχο να ενισχυθεί το δυναμικό τους και να καλυφθούν οι συνταξιοδοτήσεις και αφυπηρετήσεις διδασκόντων των προηγούμενων ετών.

Το 65% των νέων 400 θέσεων μελών ΔΕΠ θα καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τις αφυπηρετήσεις του ακαδημαϊκού έτους 2021-22 και το υπόλοιπο 35% θα δοθεί στα πανεπιστήμια με κριτήρια, τα οποία προσδιορίζει η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ). Τα κριτήρια αυτά είναι το μέγεθος του κάθε Ιδρύματος, ο αριθμός προπτυχιακών φοιτητών, αριθμός εξαμήνων α’ κύκλου σπουδών, αναλογία προπτυχιακών φοιτητών προς διδάσκοντες, ο αριθμός θέσεων μελών ΔΕΠ που έχουν μείνει κενές χωρίς να αναπληρωθούν.
Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παίρνει 19 θέσεις νέων μελών ΔΕΠ, με τη διοίκηση να καλείται να τις κατανείμει στα τμήματα ανάλογα με τις ανάγκες και κυρίως τα κενά που υπάρχουν.
Επιπλέον, κατανέμονται 68 θέσεις μελών ειδικού εργαστηριακού και διδακτικού προσωπικού (ΕΤΕΠ-ΕΔΙΠ-ΕΕΠ), ενώ έχει εξαγγελθεί και η κατανομή νέων θέσεων για διοικητικούς υπαλλήλους.