ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παρουσιάζεται η πρόταση για το δίκτυο υποδομών ποδηλάτου

Το 3ο Εργαστήριο για το ποδήλατο στην πόλη των Ιωαννίνων, στο οποίο θα παρουσιαστεί το οριστικό προτεινόμενο δίκτυο υποδομών ποδηλάτου, οι προτεραιότητες υλοποίησης, καθώς και οι πολιτικές για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε σχέση με το ποδήλατο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής»,

Έχουν ήδη υλοποιηθεί το «1ο Εργαστήριο για τις αρχές σχεδιασμού έργων και πολιτικών για το ποδήλατο», καθώς και το «2ο Εργαστήριο με θέμα «Σχεδιάζουμε μαζί για το ποδήλατο» – «Ποια είναι τα προβλήματα για να κάνεις ποδήλατο στα Ιωάννινα; Συζήτηση για το τι θα μπορούσε να γίνει», που πραγματοποιήθηκαν με την συμμετοχή εκπροσώπων, φορέων και πολιτών. Αποτέλεσμα όλων των συζητήσεων είναι πως η ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινότητα της πόλης απαιτεί ολοκληρωμένο σχεδιασμό και κυρίως ουσιαστική και ενεργή συμμετοχή των πολιτών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εργαστηρίου, που συντονίζει ο προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών Βασίλης Φλούδας, την πρόταση δικτύου υποδομών ποδηλάτου στην πόλη των Ιωαννίνων, τις συμπληρωματικές υποδομές, τα κοινόχρηστα ποδήλατα και τα σημεία στάθμευσης, όπως και το θέμα «Ευαισθητοποίηση, κίνητρα και πολιτικές κινητοποίησης των κατοίκων» θα αναπτύξουν ο ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ πολεοδόμος – συγκοινωνιολόγος Θάνος Βλαστός και η αγρ. τοπογράφος μηχανικός- συγκοινωνιολόγος, MSc πολεοδόμος Μαρία Σίτη. Για όλα τα ζητήματα θα αναπτυχθεί συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, ενώ θα γίνει ενημέρωση και για τα επόμενα βήματα.