ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Η «Μυτιληναίος Α.Ε.» ανάδοχος για τα led της Περιφέρειας

Τριάμισι χρόνια μετά την έγκρισή του από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) απέκτησε προσωρινό ανάδοχο το έργο «Αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Ηπείρου».

Και αυτός είναι η εταιρεία «Μυτιληναίος Α.Ε.», η μοναδική τελικά που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά, καθώς τα άλλα δύο κοινοπρακτικά σχήματα, που είχαν προκριθεί στη β’ φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου, ουσιαστικά απέσυραν το ενδιαφέρον τους. Πρόκειται για τα σχήματα «Intrakat-Omexom Μονοπρόσωπη Α.Ε. -Vette» και «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-Fotagonled», με την πρώτη κοινοπραξία (χωρίς τη Vette) να είναι αυτή που έχει επιλεγεί προσωρινός ανάδοχος για τον ενεργειακό οδοφωτισμό του Δήμου Πρέβεζας, δίνοντας έκπτωση 3%, και την «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-Fotagonled» να είναι ο προσωρινός ανάδοχος για τα led του Δήμου Ιωαννιτών, με έκπτωση 1%.
Με δεδομένο ότι υπήρξε μόνο μια προσφορά για τον ενεργειακό οδοφωτισμό στον Δήμο Ιωαννιτών, δύο στο αντίστοιχο έργο στον Δήμο Πρέβεζας -με τη μία ωστόσο (Citelum Italia SRL) να μη συνεχίζει στο στάδιο των οικονομικών προσφορών- και υποβλήθηκε μόνο μία δεσμευτική προσφορά για τον οδοφωτισμό στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, είναι σαφές ότι ο ανταγωνισμός δε λειτούργησε. Μένει, βέβαια, να ανακοινωθεί και το ύψος της έκπτωσης, που πρόσφερε η «Μυτιληναίος Α.Ε.».
Το αντικείμενο του έργου αφορά τον σχεδιασμό, χρηματοδότηση, προμήθεια/εγκατάσταση και αναβάθμιση υφιστάμενου δικτύου με 8.500 φωτιστικά σήματα, όπως και τη συντήρηση, λειτουργία και διαχείρισή του.

Ανάδειξη αναδόχων και νέες δημοπρατήσεις

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους τον Κωνσταντίνο Μπεζαλή για τον καθαρισμό – άρση προσχώσεων ρεμάτων και τάφρων και αποκαταστάσεις αντιπλημμυρικών έργων της Π.Ε. Πρέβεζας (προϋπολογισμού 450.000 ευρώ) και τον Χαράλαμπο Αφρατάτο για την αποκατάσταση βατότητας περιοχής Δρυόφυτου Πρέβεζας (74.400 ευρώ).
Επίσης, αναδείχθηκαν οριστικοί ανάδοχοι η Σ&Γ. Αλεξίου Ο.Ε. για την άμεση αποκατάσταση 16ης επαρχιακής οδού προς Αετόπετρα Δωδώνης (285.000 ευρώ), η Ζιώγος Γεώργιος και ΣΙΑ Ο.Ε. για την κατασκευή-αποκατάσταση γέφυρας στον Λούρο ποταμό στην περιοχή Τερόβου (140.000 ευρώ), ο Κωνσταντίνος Γκεσούλης για την άμεση αποκατάσταση επαρχιακού δικτύου προς Δροσοχώρι και σύνδεση με όμορα δημοτικά διαμερίσματα (99.200 ευρώ),η Tsagoil Ο.Ε. για την άμεση προστασία βάθρων γεφυρών Ασπροχωρίου και Καταμάχης Δήμου Δωδώνης (167.000 ευρώ), ο Δημήτριος Φάφας για την επέκταση δικτύου ύδρευσης Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων (69.835 ευρώ), η ΑΝΑΧ- ΙΤΓ Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. για την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για τη μελέτη αποκατάστασης κάστρου Κιάφας (74.400 ευρώ), ο Χρήστος Κώστας για την άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Νικολιτσίου Πρέβεζας (74.400 ευρώ) και ο Χαράλαμπος Αφρατάτος για την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου «Κατασκευή έργων διευθέτησης ρέματος Τούση στον Δήμο Πάργας (74.400 ευρώ).
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε, ακόμη, τη δημοπράτηση των έργων αντιστηρίξεων, άρσης καταπτώσεων, ασφαλτοστρώσεων, καθαρισμού υπαρχόντων τεχνικών και κατασκευής νέων, σήμανσης και ασφάλειας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας (243.638 ευρώ), την κατασκευή πεζοδρομίων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας (499.864,36 ευρώ) και την άμεση αποκατάσταση φθορών στη γέφυρα «Καμάρα» Μεγαλόχαρης (65.000 ευρώ).
Τέλος, εγκρίθηκαν προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμο Πρέβεζας για τη βελτίωση, συντήρηση, ασφαλτόστρωση και σήμανση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Δήμου Πρέβεζας (300.000 ευρώ) και με τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων για την αποπεράτωση περιπατητικών και οδών χαμηλής κυκλοφορίας στη Δ.Ε. Πραμάντων (40.000 ευρώ).

Σχετικά άρθρα

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος