ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αποχετευτικό, ανάδειξη παραλιμνίου μετώπου και προβλήματα καθημερινότητας

Η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου και η απουσία μελέτης και σχεδιασμού για την ανάδειξη του περιμετρικού μετώπου της Λίμνης είναι τα θέματα, που θέτουν σε προτεραιότητα τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας.

Αυτή είναι η διαπίστωση, που έκανε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023», στο πλαίσιο των συναντήσεών της με εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους των κοινοτήτων, ενώ ανά περιοχή επισημάνθηκαν αιτήματα και προβλήματα, που άπτονται της καθημερινότητας και τα οποία συνοψίζονται ως εξής:
Κατσικά: Κατασκευή της περίφραξης και επίσπευση κατασκευής των κερκίδων του γηπέδου ποδοσφαίρου, δρομολόγηση της κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου, ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Κατσικάς και σύνδεσή της με τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο στη θέση της 3ης γέφυρας.
Κουτσελιό: Επέκταση του φωτισμού από τη δομή Κατσικάς μέχρι το Κουτσελιό, δημιουργία πεζοδρομίου – ποδηλατόδρομου από τον Κατσικά μέχρι το Κουτσελιό, διαμόρφωση του δρόμου από το Κουτσελιό προς τη Γορίτσα. Απαραίτητος αναδείχθηκε ο σχεδιασμός και η κατασκευή νέου κτιρίου για τη στέγαση του νηπιαγωγείου, ενώ πάγιο αίτημα είναι η σύνδεση της οδού Βογιάνου – Γεννηματά με την Εγνατία Οδό. Τέλος, ζητήθηκε η επίσπευση και αποπεράτωση των εργασιών στο παλαιό δημοτικό σχολείο Κουτσελιού για τη μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο και χώρο πολυδραστηριοτήτων.
Ηλιόκαλη: Ομαλή απορροή των υδάτων που λιμνάζουν στους παράπλευρους δρόμους της Εγνατίας και κατασκευή ασφαλούς προσπέλασης στον οικισμό της Ηλιόκαλης, ανάγκη για επίσπευση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης (είναι κατασκευασμένο από το 1970), αποκατάσταση και αξιοποίηση των κοινοτικών κτιρίων.
Πλατανιά: Άμεση αποκατάσταση και ανάπλαση της πλατείας, αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Καραδήμα, κινητοποίηση του Δήμου για την επίλυση του ιδιοκτησιακού των εκτάσεων εκείνων που δε συμπεριλαμβάνονται σε διανομές, εκπόνηση μελέτης για τη δενδροφύτευση των περιοχών που επλήγησαν από τη νόσο των πλατάνων, ώστε να μην υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς και επέκταση του δημοτικού σχολείου με την προσθήκη μίας αίθουσας, που θα εξυπηρετήσει τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Βασιλική: Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και αξιοποίηση του κτιρίου του παλαιού σχολείου, εγκατάσταση δικτύου wifi, επέκταση του οστεοφυλάκιου του νεκροταφείου. Τονίστηκε ότι καμία πρόταση του τοπικού συμβουλίου για ανακατασκευή αγροτικής οδοποιίας δεν εντάχθηκε για χρηματοδότηση.
Λογγάδες: Διαμόρφωση της εισόδου της κοινότητας, τοποθέτηση προστατευτικών στηθαίων, σωστή διαχείριση ογκωδών απορριμμάτων, επεκτάσεις φωτισμού οδών και πλατειών, δημιουργία οστεοφυλακείου, επίσπευση της ολοκλήρωσης του γηπέδου 5Χ5, αναπροσαρμογή των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας.
Δροσοχώρι: Συντήρηση κεντρικής πλατείας, επισκευή της γέφυρας «Κλιματσίδα» και καθαρισμός του ρέματος, νομιμοποίηση του κτηρίου του Πνευματικού Κέντρου για να είναι δυνατή η ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων σκύλων.
Δαφνούλα: Επίσπευση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, συντήρηση και διάνοιξη νέων απαραίτητων αγροτικών οδών, καθαρισμός των υδρομαστεύσεων, δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, αναβάθμιση του γηπέδου, ανάδειξη των χαρακτηριστικών της χαράδρας Αράχθου και δημιουργία περιπατητικών διαδρομών.
Μουζακαία: Επίλυση προβλημάτων στο δίκτυο ύδρευσης και ασφαλτόστρωση δρόμου προς τον συνοικισμό Κυπαρίσσια.
Καστρίτσα: Ολοκληρωμένη ανάδειξη της Αρχαίας Ακρόπολης Καστρίτσας, αξιοποίηση της αναρριχητικής πίστας, επίσπευση για την ολοκλήρωση της πίστας motocross, ανάπτυξη υποδομής στο παλαιό λιμάνι Καστρίτσας, καθαρισμός διάφορων σημείων της κοινότητας από την ανεξέλεγκτη απόθεση ογκωδών απορριμμάτων και μπαζών αλλά και του παλαιου εργοταξίου του δικτύου άρδευσης Λεκανοπεδίου, επίσπευση της ολοκλήρωσης των αποδυτηρίων και του φωτισμού στο γήπεδο Καστρίτσας, εγκατάσταση ασύρματου δικτύου internet στα γραφεία της κοινότητας, συντήρηση και ανακατασκευή πλατείας του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου και δημιουργία γηπέδου μπάσκετ με τάπητα στον αύλειο χώρου του Δημοτικού σχολείου Καστρίτσας.
Την κ. Καλογιάννη συνόδευαν στις συναντήσεις της ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κοσμάς και τα στελέχη της παράταξης Βασίλης Λέκκας, Νίκος Γιωτίτσας, Εύη Λισγάρα, Σταυρούλα Ζούκη, Χριστίνα Μάστορα, Ντίνος Παπαδόπουλος και Γιώργος Ζερβός.

Σχετικά άρθρα

Την ενδυνάμωση του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου θέτει ως στόχο η Τ. Καλογιάννη

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας