ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Αφήστε το για την επόμενη κυβέρνηση»

Για εμπαιγμό προς τους Ηπειρώτες κατηγόρησε την κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας, αναφορικά με την κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, κάνοντας λόγο για «τρίιχνο κατασκεύασμα».

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υποδομών για τη διενέργεια διαγωνισμού, ύψους 1,8 εκ. ευρώ, για την ανάθεση σε τεχνικό σύμβουλο της ωρίμανσης και υποστήριξης της δημοπράτησης του έργου, που αναιρεί τις δεσμεύσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Ζάψας τόνισε ότι το έργο θα δημοπρατηθεί με το σύστημα μελέτη – κατασκευή. «Έχει δρόμο ακόμα η δημοπράτηση του τρίιχνου κατασκευάσματος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Καχριμάνη. Τι λέγαμε εμείς και τι εξακολουθούμε να λέμε και αποτελεί και δέσμευση του Α. Τσίπρα; Δεν μπορείτε, αφήστε το, θα το κάνει η επόμενη κυβέρνηση με κανονικά χαρακτηριστικά τετράιχνου αυτοκινητόδρομου, όπως έκανε με την Ιόνια οδό, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και το Λιμάνι Ηγουμενίτσας που πούλησε η ΝΔ», τόνισε. Να αφήσει για την επόμενη κυβέρνηση, κάλεσε την περιφερειακή αρχή και για το «Μεγάλο Κλειστό», τονίζοντας πως δεν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ενώ δεν έχει παρουσιαστεί ολοκληρωμένη μελέτη και οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.
Σε ό,τι αφορά τα οδικά έργα, στο επίκεντρο της κριτικής του κ. Ζάψα βρέθηκαν και η παράκαμψη Φιλιππιάδας, αλλά και οι κυκλικοί κόμβοι. «Εγκαταλείπεται η κανονική παράκαμψη Φιλιππιάδας, από Α/Κ Ιόνιας οδού έως Α/Κ Γέφυρας Καλογήρου! Που πήγαν τα 30 εκατομμύρια, που είχαν δεσμευτεί για αυτό το έργο το 2019;», τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως η Περιφέρεια Ηπείρου κατασκευάζει κυκλικούς κόμβους για… πάσα νόσον, ενώ θα έπρεπε να επέμβει σημειακά όταν δεν είναι εφικτή η χρηματοδότηση του συνόλου της κατασκευής, όπως στην περίπτωση της εισόδου των Ιωαννίνων και η έξοδος προς ΒΙ.ΠΕ., η είσοδος Άρτας, η παραλιακή Πρέβεζας κ.α. «Μικροέργα στο βωμό εργαλειοποίησης των άπειρων “αναθέσεων” και του άρθρου 32 του Ν.4412/2016», σχολίασε.

 

Σχετικά άρθρα

Η ΑΒΑΞ μειοδότησε για το Ιωάννινα – Κακαβιά

Ηπειρωτικός Αγών

Είπε όσα δεν μπόρεσε στο περιφερειακό συμβούλιο

Γεωργία Χαλάτση

Επαναπροκηρύσσεται το οδικό έργο «Ιωάννινα – Κακαβιά»

Ηπειρωτικός Αγών