ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεν κάνει πίσω για τα led η δημοτική αρχή

Την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού, διαμήνυσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας, απαντώντας σε οξείς τόνους στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Το θέμα των led έθεσε αρχικά ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας, καλώντας τη δημοτική αρχή να μην υπογράψει τη σύμβαση για την αντικατάσταση των λαμπτήρων οδοφωτισμού. «Είναι έγκλημα με αποδέκτες τον Δήμο και τους δημότες του», είπε χαρακτηριστικά
Να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο η σύμβαση πριν την υπογραφή της, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή βάζει σε επικίνδυνο δρόμο τον Δήμο και σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε καμία απάντηση στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζόμενων ΟΤΑ.
Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να έρθει η σύμβαση στο δημοτικό συμβούλιο, έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Θωμάς Γιωτίτσας, λέγοντας στον κ. Νάτση ότι τρέφει «φρούδες ελπίδες» και απορρίπτοντας στην ουσία την προτροπή του να κινηθούν συντονισμένα στην κατεύθυνση αυτή οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ως προς την ουσία, πάντως, ανέφερε πως «θα είναι σκάνδαλο μεγατόνων να υπογραφεί αυτή η λεόντειος σύμβαση».
«Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Να οδηγήσουμε τη δημοτική αρχή να πάρει όλο το βάρος στον λαιμό της», ανταπάντησε ο Βλάσης Παπαχρήστος από την παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή», με τον επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμά Μπέγκα να εκφράζει τη συμφωνία της παράταξής του να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Στην απόκρουση της κατηγορίας ότι η δημοτική αρχή ενεργεί καταστρατηγώντας απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, προχώρησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι η απόφαση, την οποία επικαλούνται οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έχει ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. «Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα χυδαίο ψέμα», τόνισε ο κ. Βάββας και κάλεσε την αντιπολίτευση να μην πετά λάσπη στον ανεμιστήρα, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή έλαβε τις αποφάσεις στα όργανα που προβλεπόταν.
Σε σχέση με την αναφορά ότι δεν απαντήθηκε η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως τα περισσότερα έχουν απαντηθεί. Συμπερασματικά, τόνισε πως το 1% της έκπτωσης δεν ήταν δυστυχώς το επιθυμητό και το αναμενόμενο με βάση την εισήγηση του 2019, ωστόσο, πέρα από το κόστος εξοικονόμησης ενέργειας, επισήμανε ότι θα προκύψει ένα σημαντικό όφελος από το κόστος συντήρησης, ενώ οποιαδήποτε αστοχία θα βαρύνει τον ανάδοχο. «Σε κάθε άλλη περίπτωση το κόστος θα βάραινε το δήμο και κατ’ επέκταση τους πολίτες», κατέληξε ο κ. Βάββας.

Σχετικά άρθρα

Μπρα ντε φερ χωρίς νικητή και με προδιαγεγραμμένη κατάληξη

Κανονικά η σύμβαση για τα led παρά τις διαφωνίες

Έργο – σταθμός για τον μετασχηματισμό σε «Έξυπνη Πόλη»