ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ποδαρικό με νέα έργα 1,1 εκ. ευρώ στον δήμο Ιωαννιτών

Ποδαρικό με δύο νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ, κάνει στο 2019 ο δήμος Ιωαννιτών.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, συμβασιοποιήθηκε το έργο, με τίτλο «Βελτίωση προσβασιμότητας και αναπλάσεις περιοχών» και προϋπολογισμό 500.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους.
Οι εργασίες αφορούν τις περιοχές Ανατολής, Μπάφρας και Νεοκαισάρειας, όπου προβλέπονται αποξήλωση κατεστραμμένου ασφαλτοτάπητα, διάνοιξη οδών, ανύψωση ή υποβιβασμός υπαρχόντων φρεατίων στις νέες υψομετρικές θέσεις που θα προκύψουν, ανακατασκευή οδών, κατασκευή κρασπέδων, δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, φρεάτια επίσκεψης, φρεάτια υδροσυλλογής και μεταλλικές εσχάρες. Οι εργασίες στη Δ.Κ. Ανατολή αφορούν τις οδούς Μυρτίας, Αγωνιστών, Εμμανουηλίδη, Διγενή Ακρίτα, Μεθοδίου, Δάφνης, Θερμοπυλών και Φειδιππίδου.
Το δεύτερο έργο, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 600.000 ευρώ, βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης και αφορά παρεμβάσεις σε αγροτικούς οδούς στις Δ.Ε. Ιωαννίνων, Παμβώτιδας και Μπιζανίου.
«Οι αγροτικοί δρόμοι αποτελούν μέρος του οδικού δικτύου μιας περιοχής, με βασικό στόχο την εξασφάλιση πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες. Η διασφάλιση σημαντικού επιπέδου ποιότητας και ασφάλειας συμβάλει στην διαμόρφωση κατάλληλου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Σε αυτό το πρίσμα καθίσταται επιτακτική η ανάγκη βελτίωσης και συντήρησης των αγροτικών δρόμων, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη, ασφαλή και ποιοτική χρήση τους κατά την πρόσβαση από και προς τα σημεία εκείνα, που αναπτύσσονται οι γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες», αναφέρεται σχετικά.
Αναλυτικότερα, στη θέση «Βοϊδολίβαδο» στην Πεδινή θα κατασκευαστεί αγροτικό οδικό δίκτυο μήκους 1018,50 και πλάτους 3,50 μ., στην Κοντσικα (από κεντρικό δρόμο έως θέση «Γρούσπες») θα κατασκευαστεί αγροτικό οδικό δίκτυο μήκους 763,10 και πλάτους 3,50 μ ., στη θέση «Κεχρά» στην Αμπελιά θα κατασκευαστεί αγροτικό οδικό δίκτυο μήκους 708,54 και πλάτους 3,50 μ., στο Χαροκόπι (από θέση «Λάσπα» προς θέση «Ρεγγούζι») θα κατασκευαστεί αγροτικό οδικό δίκτυο μήκους 954,28 και πλάτους 6,50 μ., στο Κουτσελιό (από θέση «Πανά» προς θέση Ράχη «Ντούλια») θα κατασκευαστεί αγροτικό οδικό δίκτυο μήκους 756,39 και πλάτους 6,50 μ., και στη θέση «ΛάκοΤρίζι– Κλαρί» στα Μάρμαρα θα κατασκευαστεί αγροτικό οδικό δίκτυο μήκους 1860,77 και πλάτους 3,50 μ.
«Ξεκινάμε το 2019 ακριβώς, όπως ολοκληρώσαμε το 2018. Με νέα έργα από ίδιους πόρους αλλά και μέσω του ΕΣΠΑ. Έργα που εντάσσονται στη φιλοσοφία μας για ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο τον δήμο Ιωαννιτών και τα οποία αναβαθμίζουν αισθητά την ποιότητα ζωής των δημοτών μας. Έργα που αφήνουν ένα ποιοτικό αποτύπωμα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε τοπικό διαμέρισμα του δήμου μας. Το 2019 θα είναι η χρονιά των έργων για τον δήμο Ιωαννιτών, αφού μετά τις αλλεπάλληλες γραφειοκρατικές δυσκολίες, που αντιμετώπισαν όλοι οι δήμοι τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας νομοθετικών αλλαγών, το τεχνικό μας πρόγραμμα, ήδη από τα μέσα του 2018, έχει αρχίσει και αναπτύσσεται σε όλη του την έκταση. Αυτό θα συνεχιστεί, παράλληλα με την εκπόνηση ενός νέου σχεδίου, που θα αφορά παρεμβάσεις για την επόμενη δημοτική περίοδο, όπου, με την αλήθεια του έργου μας και την στήριξη των συνδημοτών μας, θα κληθούμε ως δημοτική αρχή να το υλοποιήσουμε προς όφελος όλου του δήμου Ιωαννιτών», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα ξεκινά η συστηματική δουλειά

Γεωργία Χαλάτση

Ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα προσβασιμότητας

Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

Ηπειρωτικός Αγών