ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με αγωνιστικό φρόνημα η νέα διοίκηση του Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ

Στη θέση του προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ επανεξελέγη ο Χρήστος Γρίβας, κατά τη συγκρότηση σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου, που προέκυψε από τις εκλογές της 5ης Οκτωβρίου.

Το προεδρείο του Ν.Τ. είναι αντιπροσωπευτικό και στη θέση του γραμματέα εξελέγη ο Γιώργος Γεωργάρας, αντιπρόεδρος ο Στέφανος Σίντος, ταμίας ο Στέφανος Μιχάλης και αν. γραμματέας η Γεωργία Χήτου. Μέλη της νέας εκτελεστικής γραμματείας είναι οι Μάρκος Μεγήρ, Τίνα Ζέκα, Γιάννης Λυκοτραφίτης και Χρήστος Μεντής.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Γρίβας σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της συγκρότησης εκφράστηκε η κοινή βούληση όλων των μελών για οργάνωση και στήριξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των αγώνων των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, με πρώτο μέλημα προς αυτή την κατεύθυνση την οργάνωση της γενικής απεργίας της 9ης Νοεμβρίου.
Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολύκεντρο, θα γίνει στα Γιάννενα, την 1η Νοεμβρίου, η παρουσίαση μελέτης για την απώλεια της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων στο Δημόσιο από το 2011 έως το 2022. Ταυτόχρονα, θα γίνει και σύσκεψη με τα σωματεία για την προετοιμασία της κινητοποίησης.
Εντός του επόμενου μήνα θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση και στον χώρο ων δημόσιων νοσοκομείων, με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, με τον κ. Γρίβα να σημειώνει πως οι μετακινήσεις προσωπικού από τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων στην Κέρκυρα είναι απόδειξη των ελλείψεων. «Αποκαλύπτεται η γύμνια των επιλογών της κυβέρνησης για τη δημόσια υγεία. Είναι δυνατόν να μιλάμε για μετακινήσεις βασικών ειδικοτήτων σε ένα τέτοιο νοσοκομείο, όπως αυτό της Κέρκυρας; Έτσι θα καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες; Καταρρίπτονται όλα τα αφηγήματα της κυβέρνησης», σημείωσε, μεταξύ άλλων, και κάλεσε και τους διοικητές των νοσοκομείων να αντιδράσουν και να μεταφέρουν στην πολιτική ηγεσία τα πραγματικά προβλήματα.

Σχετικά άρθρα

Μεταφέρεται η αργία, 1η Μάη η απεργία

Συνεπείς στο ραντεβού τους οι εργαζόμενοι

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη

Ηπειρωτικός Αγών