ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πίεση της ΕΛΜΕ για λιγότερους μαθητές ανά τμήμα

Με αιτήματα για την πλήρη προετοιμασία των σχολικών υποδομών, αλλά και τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, ξεκινά τη νέα χρονιά η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

Μια χρονιά, βέβαια, που ξεκινά κάτω από καλύτερες συνθήκες με δεδομένες τις χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αλλά και με μια σειρά αλλαγών, όπως η εισαγωγή των εκπαιδευτικών ομίλων και των θεσμών του μέντορα και του παιδαγωγικού συμβούλου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κώστα Μπόζιο, για πρώτη φορά ήρθαν τόσοι αναπληρωτές, καλύπτοντας πλήρως τις κενές θέσεις για παράδειγμα στην ειδικότητα των φιλολόγων και φυσικών στα Γιάννενα.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων έχει ήδη ξεκινήσεις τις επαφές της με τις αρχές της εκπαίδευσης, πραγματοποιώντας συνάντηση με τη νέα διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, ενώ αναμένει και την τοποθέτηση νέου Περιφερειακού Διευθυντή, μετά τη συνταξιοδότηση του Κ. Καμπουράκη. «Προσπαθούμε να πείσουμε την νέα διεύθυνση ώστε η μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα να γίνει πράξη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόζιος.
Παράλληλα, μέχρι στιγμής, το αίτημα της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων να μην αντικατασταθούν οι αιρετοί που παραιτήθηκαν από το ΠΥΣΔΕ, έχει γίνει αποδεκτό, ενώ καλεί παράλληλα τους εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων να μην δεχτούν την κάλυψη αυτών των κενών θέσεων, εφόσον κληθούν.
Αίτημα για συνάντηση έχει αποσταλεί και στον Δήμο Ιωαννιτών, με στόχο την ενημέρωση για την προετοιμασία των σχολικών υποδομών, όπως και για τις διαγραμμίσεις έξω από τις σχολικές μονάδες, ζητήματα που θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπως ανέφερε ο κ. Μπόζιος.
Τέλος, τόσο η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, όσο και η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων αναμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών για τα πρωτόκολλα με τα οποία θα ανοίξουν τα σχολεία.

Σχετικά άρθρα

Πρώτη και με διαφορά η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Διαβεβαιώσεις για παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων – Υπεραμύνεται της διατήρησης της χωροταξικής κατανομής

Γεωργία Χαλάτση