ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Να επαναπροσληφθούν όλες οι σχολικές καθαρίστριες

Τη θέση της για επαναπρόσληψη όλων των σχολικών καθαριστριών, με την άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τη συμπερίληψη κονδυλίου που αφορά τη μισθοδοσία τους, διατυπώνει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», που αποχώρησε την Τετάρτη από τη συνεδρίαση, προκειμένου να μη θεωρηθεί ότι υπεκφεύγει.

Επίσης, ζητά να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση για πρόσθετη χρηματοδότηση ,που θα ενισχύεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, και η δημοτική αρχή, με πρωτοβουλία της και υποστηρικτικό μοχλό την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να κινητοποιήσει στην κατεύθυνση της διεκδίκησης τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης (ΠΕΔ και ΚΕΔΕ). Παράλληλα, απαντώντας στο ότι επί της δική της θητείας ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών ήταν μικρότερος, πληροφορεί τους πολίτες ότι το νομοθετικό πλαίσιο έχει αλλάξει και η σημερινή δημοτική αρχή έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών, κάτι που δεν ίσχυε στο παρελθόν.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, την επιλογή να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Η δημοτική αρχή αυτοευτελίζεται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αν συζητηθεί ένα θέμα ημερήσιας διάταξης πριν τη διαδικασία της προ ημερησίας συζήτησης, σημαίνει ότι η τελευταία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αν η διαδικασία προ ημερησίας διάταξης μετατεθεί για το τέλος της συνεδρίασης, δεν παραβιάζει τον κανονισμό. Τελικά τι ισχύει; Τίποτα από τα παραπάνω. Δημοκρατία αλά καρτ. Το μόνο που αποπειράται η δημοτική αρχή είναι η φίμωση της αντιπολίτευσης, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου καταργεί το προεδρείο και αυτοχρίζεται μονοπρόσωπο όργανο, που αποφασίζει και διατάζει».

Σχετικά άρθρα

Οι εκλογές του κέντρου και των παράκεντρων

Με σεβασμό στα πολυτιμότερα συλλογικά αγαθά μας

Ηπειρωτικός Αγών

«Δε ρητορεύουμε την αλλαγή, φέρνουμε την αλλαγή»