ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Μασσαλάς

Σε ηλικία 66 ετών έφυγε από τη ζωή ο επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων και πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Ο Βασίλης Μασσαλάς είχε γεννηθεί στους Χουλιαράδες το 1956. Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ασχολήθηκε με την πολιτική από τα φοιτητικά του χρόνια και στη συνέχεια ως συνδικαλιστής ήταν μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΠΕΔΜΕΔΕ και του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ. Πρώτη φορά εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Φίλιππα Φίλιου το 2006 και από το 2011 μέχρι το 2014 είχε διατελέσει αντιδήμαρχος έργων και προγραμματισμού ως μέλος της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα».
Ο Βασίλης Μασσαλάς ήταν στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς και είχε διατελέσει και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Τον Δεκέμβριο του 2018 είχε χριστεί υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής, για να παραιτηθεί έναν μήνα περίπου αργότερα, μετά το διαζύγιο ΚΙΝΑΛ-ΔΗΜΑΡ λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Τη βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Βασίλη Μασσαλά εξέφρασε με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι υπηρέτησε τον δήμο και την τοπική αυτοδιοίκηση με συνέπεια, αφοσίωση και επιμονή, αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα ως ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας.
Βαθύτατη θλίψη εξέφρασαν και η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και ο επικεφαλής της Θωμάς Μπέγκας. «Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», σημειώνουν.

Σχετικά άρθρα

Αποχαιρετούν τον Β. Μασσαλά ΤΕΕ/ΤΗ και «Κοινό των Ηπειρωτών»

Τα Γιάννενα στον κινηματογράφο

Ηπειρωτικός Αγών