ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σύμμαχος και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στην προσπάθεια για νέο Αστυνομικό Μέγαρο

Ένας ακόμη σύμμαχος προστέθηκε στην προσπάθεια για ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στα Γιάννενα.

Ο λόγος για τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα στο σημερινό κτήριο από τη θητεία του ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου.
Όπως κάνει γνωστό σε δελτίο τύπου η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, σε συνάντηση αντιπροσωπείας μελών του Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Ι με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρη Γερακαράκου, τέθηκε από την πλευρά της το ζήτημα της ανέγερσης ενός νέου σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου και παρουσιάστηκαν οι μέχρι τώρα ενέργειες της Ένωσης.
Ο κ. Σκούμας συμφώνησε ότι ένα νέο Αστυνομικό Μέγαρο θα συμβάλλει καθοριστικά στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού και κατ’ επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες του Νομού, δηλώνοντας και ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια εκ της θέσεώς του για την υλοποίηση της πρότασης.
Από την πλευρά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων τέθηκε, επίσης, το ζήτημα του μεγάλου μέσου όρου ηλικίας των υπηρετούντων αστυνομικών στον Νομό, πολλοί από τους οποίους -τριψήφιος αριθμός- δύνανται να αποχωρήσουν λόγω αυτεπάγγελτης αποστρατείας, επισημαίνοντας την ανάγκη γενναίας ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων τα επόμενα χρόνια αρχής γενομένης από τις έκτακτες μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου.
Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αναγνώρισε την ύπαρξη του προβλήματος και δεσμεύτηκε να το εξετάσει διεξοδικά την περίοδο των έκτακτων μεταθέσεων.

Σχετικά άρθρα

Επέστρεψε ο υπουργός, επέστρεψε και το αίτημα

Ζητά πρόνοια για την κάλυψη των κενών

Κίνδυνος αποδυνάμωσης λόγω συνταξιοδοτήσεων