ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απόσυρση παρτίδας κατεψυγμένου κοτόπουλου μετά τον εντοπισμό σαλμονέλας

Ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella Typhimurium εντοπίστηκε σε κρέας κοτόπουλου με τα στοιχεία «Μπούτι Κοτόπουλο κατεψυγμένο σε δισκάκι», με ημερομηνία παραγωγής 22-05-2022 και ημερομηνία λήξης 14-09-2023, που παράγεται από την εταιρεία Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος».

Η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληψία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Σε ανακοίνωσή του, ο Α.Π.Σ.Ι. «Πίνδος» κάνει γνωστό ότι έχει ήδη προβεί στην απόσυρση της μικρής ποσότητας του προϊόντος, που είχε διατεθεί στην αγορά, σε ποσοστό 98,7%. «Ο Α.Π.Σ.Ι ΠΙΝΔΟΣ, με γνώμονα πάντα την υγεία των καταναλωτών και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων από κοτόπουλο που παράγει και διανέμει, λειτουργεί πάντα με υπευθυνότητα και συνέπεια ως προς το διαρκή ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων με την υπογραφή ΠΙΝΔΟΣ. Η εταιρεία απολογείται στους καταναλωτές για την όποια αναστάτωση έχει προκληθεί και δεσμεύεται να συνεχίσει με αμείωτη επιμέλεια και προσήλωση στη διασφάλιση της ποιότητας, που αποτελεί θεμελιώδη αξία της λειτουργίας της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σχετικά άρθρα

Οι κουτσουλιές θα γίνονται ενέργεια

Στο τραπέζι οι οδοί πρόσβασης και τα ανταποδοτικά τέλη

Αγορά Εργασίας – Προσωπικό αναζητά η ΠΙΝΔΟΣ

advertorial