ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απεκδύεται κάθε ευθύνης για την καθυστέρηση λειτουργίας των ΣΜΑ

Στο ότι απαιτούνται υποχρεωτικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να λειτουργήσουν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, συμφωνεί η Περιφέρεια Ηπείρου με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, επιρρίπτοντας την ευθύνη στη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ για το ότι αρνείται να προκηρύξει τις 45 θέσεις εργασίας, που εξασφάλισε ο περιφερειάρχης για την Ήπειρο.

Συμφωνία, όμως, καταγράφεται και με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο ότι «μαζεύτηκαν πολλά για να είναι τυχαία», με διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων, βέβαια, καθώς η περιφερειακή αρχή «φωτογραφίζει» τη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ και τον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης ως υπαίτιους για την κωλυσιεργία έναρξης της δοκιμαστικής λειτουργίας.
«Η καθυστέρηση στη λειτουργία τους ευνοεί συγκεκριμένα συμφέροντα που πάντως δεν έχουν ταυτιστεί με την Περιφέρεια. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους οφείλουν να συμπράξουν στη δοκιμαστική λειτουργία για το καλό του τόπου. Ο ΦΟΔΣΑ οφείλει να προκηρύξει τις μόνιμες θέσεις προσωπικού για το καλό του τόπου. Η περιφερειακή αρχή, στη διαχείριση των απορριμμάτων, δε συγκρούεται ούτε με φορείς ούτε με τους εργαζόμενους, με συμφέροντα συγκρούεται για το καλό του τόπου, και συμφέροντα την πολεμούν», καταλήγει στην απάντησή της στις ανακοινώσεις του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και της Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού προηγουμένως παρουσιάζει όλο το ιστορικό των ΣΜΑ.

Σχετικά άρθρα

Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του «συμπλέγματος» Κορωνησίας

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου